Επιμένουν οι διοργανωτές  στην πραγματοποίηση της πρώτης καρναβαλικής παρέλασης της Θεσσαλονίκης η οποία σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις φαίνεται ότι μετατρέπεται σε εκδήλωση διαμαρτυρίας με τον τίτλο “Συλλαλητήριο Αγάπης”.

Οι  εθελοντές – διοργανωτές της παρέλασης απαντούν με άρνηση συμμόρφωσης στη σημερινή ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, η οποία τονίζει ότι εγείρονται «ζητήματα για την ασφάλεια των συμμετεχόντων και των χρηστών του οδικού δικτύου».

Οι καρναβαλιστές σχεδιάζουν να συγκεντρωθούν στον Λευκό Πύργο στις 3.00 μ.μ. και από εκεί να παρελάσουν στην Τσιμισκή, να κατέβουν την Ίωνος Δραγούμη, να πορευτούν στη Λεωφόρο Νίκης και να καταλήξουν πάλι στο πάρκο του Λ. Πύργου, όπου θα στηθεί γλέντι.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ δεν έχει δοθεί καμία άδεια για την πραγματοποίηση της καρναβαλικής παρέλασης στο κέντρο της πόλης.

«Είναι ντροπή να δεχόμαστε πόλεμο για μια γιορτή που θα δώσει μόνο χαρά σε όσους συμμετέχουν» τονίζει η Θένια Δρακοπούλου (εθελόντρια).

«Εμείς σκοπεύουμε να παρελάσουμε κανονικά αύριο, κι ας έρθουν να μας εμποδίσουν οι αστυνομικοί»δηλώνει σε οργισμένο τόνο η κα. Δρακοπούλου υπογραμμίζοντας ότι γίνεται προσπάθεια να διαλυθεί η παρέλαση πριν καν ξεκινήσει.

Καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν απειλές

«Έχω δεχθεί απειλές και εκφοβισμό από θεσμικούς φορείς της πόλης για να μην πραγματοποιήσουμε την παρέλαση» καταγγέλλει στο makthes.gr η κα. Δρακοπούλου τονίζοντας ότι όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα μιλήσει με ονόματα και στοιχεία στις αρμόδιες αρχές.

«Σκοπεύουμε να κινηθούμε νομικά αν δεν μας επιτραπεί να παρελάσουμε. Δεν γίνεται σε μια πόλη που γίνονται σχεδόν κάθε μέρα πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας να ενοχλεί μια καρναβαλική παρέλαση που θα γίνει Κυριακή απόγευμα» λέει.

Σχετικά με το σημείο της ανακοίνωσης που αναφέρει ότι κανένας «διοργανωτής» δεν έχει λάβει τις απαραίτητες άδειες η κα. Δρακοπούλου απάντησε ότι δεν υπάρχουν διοργανωτές στο Καρναβάλι της Θεσσαλονίκης.

«Όλοι είμαστε εθελοντές και θέλουμε να βοηθήσουμε για να οργανωθεί όσο καλύτερα γίνεται αυτή η εκδήλωση. Από την πρώτη στιγμή ονομάσαμε την διοργάνωση μας «Καρναβαλική παρέλαση Θεσσαλονίκης – Συλλαλητήριο Αγάπης» προκειμένου να μην τεθεί κανένα νομικό θέμα ως προς την διοργάνωση και την εξασφάλιση άδειας. Όπως γίνεται μια πορεία, έτσι μπορεί να γίνει και μια καρναβαλική παρέλαση».

Ο κόσμος μας ρωτάει αν τελικά θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση, λένε οι εθελοντές εκφράζοντας την ανησυχία τους για το αν τελικά θα υπάρξει προσέλευση μετά και την σημερινή ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Δηλώνουν συμμετοχή χιλιάδες καρναβαλιστές

Χιλιάδες ωστόσο ήταν οι θεσσαλονικείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που έγινε μέσω socialmedia τις προηγούμενες μέρεςκαι εξέφρασαν την επιθυμία τους να συμμετέχουν στις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Πάνω από 3.000 καρναβαλιστές με 40 γκρουπ έχουν δηλώσει συμμετοχή έως τώρα ενώ αρκετοί ακόμα αναμένεται να έρθουν ακόμα και την τελευταία στιγμή χωρίς να έχουν δηλώσει συμμετοχή σε κάποιο οργανωμένο γκρουπ, λέει η κα. Δρακοπούλου.