Επεισόδια μετά από αρκετό καιρό σημειώθηκαν την νύχτα στη Θεσσαλονίκη, όταν δέχθηκε επίθεση με βόμβες μολότωφ μια διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν έξω από το τουρκικό προξενείο στην οδό Αγίου Δημητρίου.

Η ομάδα των 50 περίπου ατόμων μετά την επίθεση κινήθηκε επί της Αγ. Δημητρίου και κατέληξε μπροστά από τους χώρους του ΑΠΘ .

Σύμφωνα με το grtimes.gr, τα επεισόδια άρχισαν μετά τα μεσάνυχτα και στη διάρκεια τους  οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν τα άτομα,  ενώ τραυματίστηκε άτομο ελαφρά, έξω από τους χώρους του ΑΠΘ.

Πρόκειται για 40χρονο αλλοδαπό, ο οποίος διακομίστηκε από το ΕΚΑΒ στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, με ελαφρά τραύματα στο κεφάλι.

Από τα επεισόδια προκλήθηκαν φθορές σε αρκετά αυτοκίνητα, ενώ χρειάτηκε να κλείσει η οδός Εγνατία από το ύψος του Συντριβανίου μέχρι την Καμάρα.

Λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου η κατάσταση εκτονώθηκε καθώς σταμάτησαν οι επιθέσεις μέσα από τους χώρους του ΑΠΘ. Η πυροσβεστική έχει σβήσει όσες εστίες φωτιάς υπήρχαν. Μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή έξω από τη Φιλοσοφική σχολή και την πλατεία Χημείου.