Με αφορμή σχόλια για την θέση, που παίρνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στο θέμα της κατασκευής του Μετρό και ειδικότερα για τις αρχαιότητες του σταθμού της Βενιζέλου εκδόθηκε ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται ότι οι άνθρωποι της αγοράς επιθυμούν την πιο γρήγορη ολοκλήρωση των εργασιών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι “από τη στιγμή που οι ειδικοί μας διαβεβαιώνουν ότι αυτή είναι η μέθοδος της απόσπασης και επανατοποθέτησης, συντασσόμαστε μ΄αυτήν.”

Σχετικά με το όλο θέμα ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Πληροφορήθηκα ότι μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ε.Θ. διαμαρτυρήθηκε για τη θέση του Επιμελητηρίου μας σχετικά με τη μέθοδο κατασκευής του σταθμού Βενιζέλου.

Διευκρινίζω λοιπόν ότι η πάγια θέση του ΕΕΘ από το 2012 που προέκυψε το θέμα στη Βενιζέλου είναι ίδια και αδιαπραγμάτευτη: το ΕΕΘ έχει δηλώσεις σε όλους τους τόνους και προς όλους τους αρμοδίους όλα αυτά τα χρόνια ότι υποστηρίζει και μάχεται ώστε να εφαρμοστεί η ταχύτερη λύση για την κατασκευή του σταθμού, που θα εγγυάται ταυτόχρονα και την ανάδειξη των αρχαιοτήτων.

Σε όλους τους υπουργούς και σε όλες τις διοικήσεις της “Αττικό Μετρό” έχουμε τονίσει ότι ο κόσμος της Αγοράς δεν αντέχει άλλες καθυστερήσεις, οι οποίες σε πολλούς συναδέλφους μας έχουν κοστίσει ζωές και περιουσίες. Αγωνιζόμαστε για την καλύτερη και ταχύτερη λύση και από τη στιγμή που οι ειδικοί μας διαβεβαιώνουν ότι αυτή είναι η μέθοδος της απόσπασης και επανατοποθέτησης, συντασσόμαστε μ΄αυτήν.

Άλλωστε αυτή είναι η θέση όχι μόνο του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και όλων των Επιμελητηρίων της πόλης”.