Άγριο φονικό με την ψυχρώ εκτέλεση μιας 55χρονης γυναίκας μέσα σε πρατήριο άρτου στη Νέα Μάδυτο Θεσσαλονίκης με δράστιδα μια νεότερη γυναίκα Ρομά απασχολεί τις αστυνομικές αρχές, ενώ έχει προκαλέσει αναστάτωση στην κοινωνία του χωριού.

Η δράστιδα φέρεται να συνδέεται με τον πρώην σύζυγο του θύματος η να έχει κάποια συγγενική σχέση μαζί του.

Σύμφωνα με μια βάσιμη εκδοχή, η μία γυναίκα κατηγορούσε την άλλη ότι επιχειρούσε να της πάρει τον άνδρα, ενώ ένα δεύτερο σενάριο θέλει τις δύο γυναίκες να είχαν οικογενειακές σχέσεις και περιουσιακές διαφορές.

Όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής η δράστιδα διατηρεί σχέσεις με τον πρώην σύζυγο του θύματος, που διαμένει στα Τρίκαλα, αλλά η εκδοχή αυτή ερευνάται.

Το θύμα δέχτηκε τρεις – πυροβολισμούς από κυνηγετικό όπλο μέσα στο πρατήριο. Η 55χρονη μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μαδύτου και στη συνέχεια στο Ιπποκράτειο. Κατά τη διάρκεια της διακομιδής διασωληνώθηκε. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης, δεν τα κατάφερε και κατέληξε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι.

“Η αιτία είναι τα περιουσιακά που είχαν όταν ήταν παντρεμένοι με τον πρώην άντρα της. Είχαν ένα σπίτι στα Τρίκαλα, το οποίο ήταν γραμμένο στο όνομα της γυναίκας. Από την ημέρα που χώρισαν εκείνος της το ζητούσε πίσω,  όμως εκείνη δεν συμφωνούσε και δεν του το έγραφε. Της έλεγε μάλιστα “θα σου κάνω κακό”. Ίσως γι αυτό κι αυτή να πήγε να μείνει στον αδελφό της στη Νέα Μάδυτο. Το σπίτι είναι στα Τρίκαλα”.

Νεότερη σε ηλικία η δράστιδα

«Ακούσαμε τρεις πυροβολισμούς και αμέσως τρέξαμε να δούμε τι είχε συμβεί. Μάθαμε πως μια γυναίκα μπήκε μέσα στο ζαχαροπλαστείο, ενώ ελάχιστα λεπτά μετά την ακολούθησε μια άλλη, η οποία και την πυροβόλησε. Είναι Ρομά και οι δυο ενώ καμία δεν εργάζεται στο ζαχαροπλαστείο. Η μια είναι σίγουρα εδώ της περιοχής γιατί την βλέπουμε την γνωρίζουμε, η άλλη που είναι νεότερη σε ηλικία δεν ξέρω από που ήρθε αλλά και την σχέση της με την άλλη. Σίγουρα έχουν διαφορές αλλά κανένας δεν ξέρει περισσότερα», λέει κάτοικος από τη Νέα Μάδυτο.

O αδελφός του θύματος, Γιώργος Φουντούνας δήλωσε ότι η αδερφή του πήγαινε να πάρει ψωμί από το ζαχαροπλαστείο- πρατήριο που βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο υγείας, όταν εκείνη τη στιγμή ένα άτομο που κατέβηκε από αυτοκίνητο πυροβόλησε εναντίον της με καραμπίνα τουλάχιστον τρεις φορές, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει θανάσιμα. Όπως είπε ο ίδιος ενημερώθηκε πως κατά την διακομιδή της στο νοσοκομείο άφησε την τελευταία της πνοή.

Είχε διαφορές με τον πρώην άντρα της

Το θύμα φέρεται να είχε καταγωγή από τα Τρίκαλα, ενώ τον τελευταίο περίπου ενάμιση μήνα ζούσε στη Νέα Μάδυτο στο σπίτι του αδελφού της.

Ο κ. Φουντούνας δήλωσε πως δεν γνωρίζει να είχε κάποιες διαφορές η αδερφή του. Ανέφερε ωστόσο ότι πριν από λίγο καιρό η 55χρονη είχε χωρίσει και με τον πρώην άντρα της είχε κάποιες διαφορές.

Σύμφωνα με κάτοικο του χωριού τις τελευταίες ημέρες είχε κάνει την εμφάνισή του ένα αυτοκίνητο που έκανε γύρες στο χωριό ενδεχομένως αναζητώντας την 55χρονη.

Στο σημείο του εγκλήματος γίνονται έρευνες από αστυνομικούς, που συλλέγουν στοιχεία. Μπροστά από την είσοδο του πρατηρίου, συλλέχθηκαν τουλάχιστον τρεις κάλυκες από την καραμπίνα που χρησιμοποίησε η δράστης και η οποία φέρεται αμέσως μετά τους πυροβολισμούς να μπήκε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας άνδρας και απομακρύνθηκε από την περιοχή.