ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ

Σε συνεργασία με την TV100 και το Δήμο Θεσσαλονίκης

Μία σειρά από ταινίες κινουμένων σχεδίων, οι οποίες απεικονίζουν με μορφή comics αυτοτελείς εκπαιδευτικές ιστορίες, σχετικές με θέματα επιστήμης και τεχνολογίας δημιούργησε το ΝΟΗΣΙΣ και προβάλλεται αποκλειστικά από την TV100.

Η σειρά αποτελείται από 50 επεισόδια με βασικούς ήρωες δύο παιδιά, τη Ζωή και τον Οδυσσέα και τον Dr Noesis, ένα νεαρό επιστήμονα, ο οποίος καθοδηγεί τα παιδιά, ώστε να ανακαλύψουν επιστημονικές αρχές μέσα από την έρευνα. Η θεματολογία καλύπτει πέντε βασικούς άξονες: Επιστήμες, Εφευρέσεις, Διάστημα, Περιβάλλον και Υγεία.

Πρόκειται για μια σημαντική εκπαιδευτική πρωτοβουλία και σύμπραξη  του ΝΟΗΣΙΣ με τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης, η οποία με αφορμή την περίοδο που διανύουμε , θα δώσει την ευκαιρία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε μαθητές παρουσιάζοντας θέματα Επιστήμης με έναν πρωτότυπο και ευχάριστο τρόπο.

Μάλιστα το ΝΟΗΣΙΣ συνεχίζοντας την πρωτοβουλία της διαδραστικής εξ αποστάσεως  εκπαίδευσης ετοιμάζει σειρά εικονικών εργαστηρίων με κινούμενα σχέδια.

Και ξενάγηση στον κόσμο των υπολογιστών

Έχετε χρησιμοποιήσει Spectrum ή Commodore; Έχετε παίξει με Atari ή Nintendo; Η μήπως δεν έχετε ακούσει ποτέ γι’ αυτά; Ελάτε στο ΝΟΗΣΙΣ για να θυμηθείτε οι παλιότεροι και να μάθετε οι νεότεροι.

Ακολουθήστε τη χρονογραμμή και χαθείτε στον μαγευτικό κόσμο των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των παιχνιδομηχανών βλέποντας την εξέλιξή τους μέσα στα χρόνια.

Παρακολουθήστε στιγμιότυπα από τα δημοφιλέστερα video games και παίξτε σε πραγματικά arcades.

Θυμηθείτε διαφημίσεις από μια άλλη εποχή και φυλλομετρήστε τεύχη του Pixel, του PCMaster και του User.

Δείτε τον γίγαντα ΙΒΜ 1620, τον πρώτο υπολογιστή που ήρθε στην Βόρεια Ελλάδα, μεγέθους δύο δωματίων.

Τώρα , περισσότερο από ποτέ, το ΝΟΗΣΙΣ , μας ξεναγεί διαδικτυακά στον κόσμο των υπολογιστών. Στο ψηφιακό μας περιβάλλον που συνεχώς προεκτείνεται.

*Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ σε συνεργασία με την ομάδα Retroclub, οργάνωσαν αυτή την έκθεση η οποία αφορά την ιστορική εξέλιξη των υπολογιστών και των παιχνιδομηχανών. Η έκθεση παρουσιάστηκε στο κοινό το 2015, στην αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων του ΝΟΗΣΙΣ.

 Σύνδεσμος περιήγησης

 http://digital-in.info/Computer-Revolution/

NOESIS ON LINE

https://www.noesis.edu.gr/noesis-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7/%CF%84%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%AF%CF%89%CE%BD/?fbclid=IwAR3_WvrHtalD8nAoh2UfZ6JJnSF0zKAECOiuwQuqrzszEO53MWLAZZcVhbg