Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8.00 η εκκένωση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου,, που βρισκόταν σε κατάληψη επί 17 μέρες από φοιτητές και εξωπανεπιστημιακούς.

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησε δυναμική επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων, παρουσία Εισαγγελέα, στο εσωτερικό του ΑΠΘ με σκοπό την εκκένωση του κτιρίου της Πρυτανείας που τελούσε υπό κατάληψη από τις 22 Φεβρουαρίου. Μέχρι αυτή την ώρα, έχουν γίνει πάνω από 33 προσαγωγές ατόμων,  εκ των οποίων οι μισοί δεν είναι καν φοιτητές, ενώ σύμφωνα με την εκδοχή των αστυνομικών, δεν έγινε άσκηση βίας κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Η Εγνατία οδός και οι γύρω δρόμοι έχουν αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ κλούβες της ΕΛΑΣ βρίσκονται έξω από το Ίδρυμα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας άρχισαν να συγκεντρώνονται φοιτητές, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για την επικείμενη εκκένωση της κατειλημμένης Πρυτανείας. Γι αυτό και οι ίδιοι καλούσαν τον κόσμο να προσέλθει για τη στήριξη της κατάληψης.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr οι φοιτητές είχαν αποφασίσει χθες Τετάρτη μετά από πολύωρη συνέλευση να βάλουν τέλος μετά από 17 ημέρες. Οι φοιτητές σύμφωνα με την απόφασή τους θα προχωρούσαν στον τερματισμό της κατάληψης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προγραμματισμένης για σήμερα πορείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι φοιτητές φαίνεται ότι αποφάσισαν μετά την πορεία που θα καταλήξει στην Πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να προχωρήσουν στην έκδοση ανακοίνωσης και να σημάνουν και τυπικά τη λήξη της κατάληψης.

Για σήμερα έχει ανακοινωθεί προσυγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Πρυτανεία του ΑΠΘ από φοιτητές και Ακαδημαϊκούς του ΑΠΘ, ενώ στη μία το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένο φοιτητικό συλλαλητήριο στο άγαλμα Βενιζέλου, ενάντια στο νομοσχέδιο της Κεραμέως.