Τις προτεραιότητές του για την Θεσσαλονίκη και για τις βελτιώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών θα παρουσιάσει ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Ιανουαρίου σε αίθουσα του ξενοδοχείου “Καψής”.

Ο Δήμαρχος αποδέχθηκε πρόταση του προέδρου του ΕΕΘ Μιχάλη Ζορπίδη και αναμένεται να αναφερθεί στα μείζονα ζητήματα της πόλης για τα οποία η διοίκηση  του επιμελητηρίου  εκφράζει συνεχώς την αγωνία της, όπως έκανε πρόσφατα για την κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών, εκδίδοντας σχετική ανακοίνωση.

Σε Δελτίο Τύπου το ΕΕΘ αναφέρει:

Ο Κων. Ζέρβας κεντρικός ομιλητής στην βασιλόπιττα του ΕΕΘ

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης  Κωνσταντίνος Ζέρβας θα είναι φέτος ο κεντρικός ομιλητής στο καθιερωμένο δείπνο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης για την κοπή της Βασιλόπιττας, εκδήλωση με την οποία παραδοσιακά αρχίζει τις δραστηριότητες του το ΕΕΘ.

Ο κ. Ζέρβας αποδέχθηκε πρόταση του Μιχ. Ζορπίδη να περιγράψει, από το βήμα της εκδήλωσης, τις βασικές προτεραιότητες του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη νέα χρονιά και τους σχεδιασμούς του για την Αγορά και τους Επαγγελματίες.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα «Θεοδώρα» του Ξενοδοχείου «Καψής», το Σάββατο 11 Ιανουαρίου, στις 9 μ.μ.

Την ανησυχία του για τις αστικές συγκοινωνίες εκφράζει το ΕΕΘ

 Την εντονότατη ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, εκφράζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Ως φορέας έκφρασης της Αγοράς το ΕΕΘ διαπιστώνει ότι η Πολιτεία έχει καθυστερήσει αρκετά να σχεδιάσει και να εφαρμόσει λύσεις που θα ανακούφιζαν τους Θεσσαλονικείς, που σήμερα βιώνουν μία απαράδεκτη ταλαιπωρία με μεγάλες καθυστερήσεις στα δρομολόγια και εξίσου απαράδεκτο συνωστισμό μέσα στα λεωφορεία.

Η κατάσταση αυτή απέχει πολύ από την κανονικότητα μίας πόλης.

Και ως τέτοια έχει σοβαρές επιπτώσεις στην Αγορά και τις άλλες βασικές κοινωνικές και οικονομικές λειτουργίες.
Δε νομίζουμε ότι θα υπήρχε η ίδια καθυστέρηση εάν το πρόβλημα αφορούσε την Αθήνα.

Το ΕΕΘ κάνει έκκληση σε όλους τους αρμοδίους να προχωρήσουν σε τολμηρές και σοβαρές κινήσεις, μακριά από καταστάσεις ολιγοπωλίου, καθώς η σημερινή εικόνα δεν αξίζει ούτε στη Θεσσαλονίκη αλλά ούτε και στους πολίτες της.