Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσαν τηλεοπτικά ρεπορτάζ και αναρτήσεις-δημοσιεύσεις στον ηλεκτρονικό Τύπο αναφορικά με πάρτι σε νυχτερινό μαγαζί στα Λαδάδικα, λίγες ωρες πριν την εφαρμογή του «λοκ-νταουν», όπου δεκάδες νέοι διασκεδάζουν αγνοώντας τις περιοριστικές διατάξεις των υπουργικών αποφάσεων για τη διάδοση του κορωνοϊού.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης, Παναγιώτα Γκίκα, να παραγγείλει στις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με την εισαγγελική παραγγελία ζητείται να εξεταστεί εάν παραβιάστηκαν οι διατάξεις περί συναθροίσεων αναφορικά με τον αριθμό των θαμώνων που βρέθηκαν στο κατάστημα και το ωράριο λειτουργίας, όπως επίσης εάν τελέστηκε το αδίκημα περί διάδοσης μολυσματικών ασθενειών με το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα.

Στην παραγγελία για την προκαταρκτική έχουν επισημανθεί και δημοσιεύματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το συγκεκριμένο πάρτι συνοδεύονται από σχόλια όπως «ο,τι προλάβουμε» και «το 2021 ξανά».

Νομικοί κύκλοι σχολιάζοντας την εισαγγελική παρέμβαση ανέφεραν ότι και στο παρελθόν παραγγέλλονται τέτοιες εισαγγελικές έρευνες, αλλά συνήθως δεν καταλήγουν πουθενά, καθώς η ζημιά γίνεται τις ώρες των παραβάσεων, όπου μόνο η αστυνομία μπορεί να δώσει λύση. Αναρωτήθηκαν μάλιστα που ήταν η αστυνομία την νύχτα, όπως επίσης και η Δημοτική αστυνομία.

Κ. Ζέρβας: Απαράδεκτες εικόνες

 Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ και κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινοβραδινές εικόνες συνωστισμού σε μπαρ της Θεσσαλονίκης, λίγο πριν το κλείσιμο, τις χαρακτήρισε «απαράδεκτες».

Πρόσθεσε, δε, πως στους κλειστούς χώρους με μουσική είναι μεγαλύτερη η μεταδοτικότητα του ιού καθώς ο κόσμος είτε τραγουδάει, είτε αναγκάζεται να μιλάει πιο δυνατά.
Ο κ.Ζέρβας υπογράμμισε πως οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. και της Δημοτικής Αστυνομίας θα συνεχιστούν, με το κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ώστε να μην εμφανιστούν περιστατικά όμοια με αυτά του παρελθόντος, με συνωστισμό «είτε στην παραλία, είτε σε στέκια όπως η Ικτίνου, το πάρκο επάνω από τη Ρωμαϊκή Αγορά και τα πανεπιστήμια».

Όπως είπε, καταλαβαίνει τους νέους που θέλουν να «νιώσουν λίγο πιο χαλαρά, όμως έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που θα πρέπει να εφαρμόζουμε τους νόμους, διότι προέχει η υγεία και η ανάσχεση του κύματος της πανδημίας». (Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ)