Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε καταγγελία οικολογικής ομάδας, σύμφωνα με την οποία, μέλη της εντόπισαν πεταμένα στρώματα και υλικά ανακαίνισης από νοσοκομείο, μέσα στον προστατευόμενο υδροβιότοπο του Γαλλικού ποταμού.

Στην καταγγελία προέβη πριν από λίγες μέρες, μέσω ανακοίνωσης, η οικολογική ομάδα «Εχεδώρου Φύσις» και με βάση αυτή ακολούθησαν δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Επικαλούμενος τα δημοσιεύματα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, έδωσε εντολή να διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να ερευνηθεί η υπόθεση.

Κατά την καταγγελία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα συγκεκριμένα μπάζα προέρχονται από νοσηλευτικό ίδρυμα της Θεσσαλονίκης που ανακαίνισε πρόσφατα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής -η οποία αναμένεται να διενεργηθεί από το αρμόδιο τμήμα της αστυνομίας- θα εξεταστεί πως έφτασαν τα υλικά στο συγκεκριμένο σημείο και εάν εκλάπησαν πριν καταλήξουν εκεί, όπως επίσης εάν στοιχειοθετούνται αδικήματα συνδεόμενα με την ρύπανση περιβάλλοντος κ.ά.

Στην ανακοίνωσή της η συγκεκριμένη οικολογική ομάδα αναφέρει ότι η προέλευση αυτών των μπάζων, ανάμεσα στα οποία και δεκάδες στρώματα (φωτογραφίες των οποίων έχει δημοσιοποιήσει), είναι από συγκεκριμένο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, το οποίο ανακαίνισε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και μάλιστα δίπλα στην υψικάμινό του έχει αποθέσει και δεύτερη παρτίδα ανάλογων υλικών.

Ο εκπρόσωπος της «Εχεδώρου Φύσις», Γιώργος Κωνσταντινίδης, τόνισε πως έχει ερευνήσει το θέμα και το έθεσε υπόψη αρμοδίων του νοσοκομείου, χωρίς να λάβει ικανοποιητικές απαντήσεις.