Μια νέα πραγματικότητα με εικόνες ερήμωσης γνωρίζει από σήμερα η Θεσσαλονίκη, καθώς η κίνηση έχει αραιώσει και τα περισσότερα καταστήματα είναι άδεια, ενώ η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί περισσότερο την νύχτα.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν δώσει εντολές για νέους ελέγχους  σε κεντρικά σημεία της πόλης για τη διασφάλιση της τήρησης των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού με την αποτροπή συγκεντρώσεων.

Το βράδυ της Παρασκευής, μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, για μία ακόμη φορά στην περιοχή των οδών Αγίας Σοφίας και Μακένζυ Κινγκ, παρατηρήθηκε συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ατόμων και αστυνομικές δυνάμεις με περιπολικά που μετέδιδαν ηχητικό μήνυμα, καλούσαν τους παρευρισκόμενους να απομακρυνθούν. Σταδιακά όσοι ήταν συγκεντρωμένοι στο σημείο απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

Μετά την ένταξη της Θεσσαλονίκης σε επιδημιολογικό επίπεδο 3 (Αυξημένης Επιτήρησης) και την απαγόρευση της κυκλοφορίας από σήμερα από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί, οι έλεγχοι αναμένεται να εντατικοποιηθούν ακόμη περισσότερο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις από σήμερα, Σάββατο, το πρωί σε περιοχές αυξημένης επιτήρησης (επίπεδο 3) και αυξημένου κινδύνου (επίπεδο 4) με ηχητικό μήνυμα υπενθυμίζουν ότι η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, ότι η κυκλοφορία απαγορεύεται από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί και καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν τον συνωστισμό για την προστασία της δημόσιας υγείας.