Δύο χριστουγεννιάτικα δέντρα το ένα ύψους 13 μέτρων στην πλατεία Αριστοτέλους και το άλλο 16 μέτρων στη γωνία της πλατείας, καθώς και χιλιάδες λαμπιόνια σε όλο το κέντρο της πόλης δίνουν τον τόνο του εορταστικού κλίματος στη Θεσσαλονίκη.

Το μήνυμα, που διαχέεται είναι να αναθαρρήσουμε μέσα από τα φώτα και να ξαναβρούμε την αισιοδοξία μας μετά τις δύσκολες μέρες, που βιώνει η πόλη, λόγω της πανδημίας.

Το κεντρικό δέντρο ύψους 13 μέτρων έχει στολιστεί με 9.000 λαμπιόνια και πλαισιώνεται από 1.500 λάμπες.

Ο φωτισμός είναι εντυπωσιακός, καθώς στήθηκε συγκεκριμένο πρόγραμμα για τη διαχείρισή του. Στην πλατεία Αριστοτέλους (στη γωνία) έχει τοποθετηθεί και δεύτερο δέντρο ύψους 16 μέτρων.

Τον όλο διάκοσμο συμπληρώνουν η φάτνη και οοι Κόκκινοι Πύργοι, που χρησιμοποιήθηκαν και στον περσινό στολισμό.

Το κεντρικό χριστουγεννιάτικο δέντρο φωταγωγήθηκε επίσημα χθες το βράδυ. Τα λαμπάκια άναψαν εντυπωσιακά και όλες τις ημέρες των γιορτών θα στέλνουν στους κατοίκους το μήνυμα της αισιοδοξίας, εν μέσω της πανδημίας.

Το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στις 6 το απόγευμα στο κεντρικότερο σημείο της πόλης δεν θύμιζε σε τίποτα παλαιότερες εποχές, όπου η εκδήλωση συνοδευόταν από μουσική, τραγούδια, χάπενιγκς του δήμου Θεσσαλονίκης, παρουσία πλήθους κόσμου.

Φέτος, η διοίκηση του δήμου επιχείρησε μέσα από το φως που δημιουργούν τα χιλιάδες λαμπάκια να αλλάξει τη διάθεση των κατοίκων. Ο φωτισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου, που βρίσκεται στο κέντρο της πλατείας, είναι ιδιαίτερος, αφού δημιουργήθηκε επί τόπου συγκεκριμένο πρόγραμμα για τη διαχείρισή του (lighting show).

Στη γωνία της πλατείας Αριστοτέλους έχει τοποθετηθεί ένα δεύτερο δέντρο, ύψους 16 μέτρων, ενώ από τον χώρο δεν λείπει ούτε η φάτνη. Το σκηνικό συμπληρώνουν οι Κόκκινοι Πύργοι, οι περιμετρικές κατασκευές που αγοράστηκαν πέρσι και μεταποιήθηκαν για τις ανάγκες του φετινού διάκοσμου.

Παράλληλα, για μία ακόμη χρονιά άναψε ο «μπλε» ουρανός στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας και τοποθετήθηκαν χρωματιστές τριγωνικές αψίδες στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας, στο ύψος που βρίσκεται το άγαλμα του Μέγα Αλέξανδρου.

Στολισμός και στα νοσοκομεία

Λόγω της πανδημίας, ο δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε και στον στολισμό των νοσοκομείων της πόλης. Ενδεικτικά, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ τοποθετήθηκε ένα δέντρο ύψους δέκα μέτρων, το οποίο φωταγωγήθηκε συμβολικά από τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα, την περασμένη εβδομάδα.

Εκτός από το κέντρο, έμφαση δόθηκε και στις γειτονιές. Σε όλες τις δημοτικές κοινότητες τοποθετήθηκαν χριστουγεννιάτικα δέντρα και νέες φάτνες. Επιπλέον, σε διάφορα σημεία της πόλης, στολίστηκαν πάνω από 50 δέντρα με τον ανάλογο φωτισμό, ενώ λαμπιόνια μπήκαν σε περισσότερους από 30 δρόμους. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να παραδοθεί και ο ημιμόνιμος εναέριος φωτισμός στο Καπάνι.

Πέρα από τον δήμο Θεσσαλονίκης, τα γιορτινά τους «φόρεσαν» από νωρίς και οι υπόλοιποι δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος. Δέντρα στις πλατείες και τα δημαρχεία, στολισμένοι δρόμοι συνθέτουν το σκηνικό μιας πόλης που συνεχίζει να δίνει μάχη με την πανδημία του κορωνοϊού.