Προσαρμοσμένες στις έκτακτες συνθήκες που επιβάλλει η τήρηση των υγειονομικών διατάξεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού είναι φέτος οι εκδηλώσεις για τον τριπλό εορτασμό της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, του Πολιούχου της, Αγίου Δημητρίου και της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Τις εκδηλώσεις θα τιμήσει με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η ο.ποία θα παραστεί και στη δοξολογία στο ναό του Αγίου Δημητρίου, που θα τελεστεί κεκλεισμένων των θυρών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δεν θα γίνουν η στρατιωτική και η μαθητική παρέλαση, αλλά θα γίνουν μικρές εκδηλώσεις στα σχολεία στις 27 Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα του εορτασμού έχει ως εξής:

   ΚΥΡΙΑΚΗ 25/10

– 11.00: Λιτάνευση στο εσωτερικό του ναού του Αγίου Δημητρίου.

   ΔΕΥΤΕΡΑ 26/10

– 08.00: Επίσημη έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο

– 13.00: Επίσημη Δοξολογία στο ναό του Αγίου Δημητρίου, παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η Δοξολογία θα τελεσθεί κεκλεισμένων των θυρών και με την αυστηρή τήρηση των μέτρων για την προστασία από τη διασπορά του κορωνοιού Covid-19.

   ΤΡΙΤΗ 27/10

-10.00: Κατάθεση στεφάνων από τη μαθητιώσα νεολαία στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού.

– 12.30: Στέψη των μνημείων, των προτομών και των ανδριάντων των ηρώων από τη μαθητιώσα νεολαία.

   ΤΕΤΑΡΤΗ 28/10

-10.30: Κατάθεση στεφάνου από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς της covid-19, η Δοξολογία και οι λοιπές επετειακές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και η κατάθεση στεφάνων με περιορισμένο αριθμό ατόμων, υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.