Κατηγορηματικά διαψεύδουν η Διοίκηση του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, ο  αναπληρωτής καθηγητής Συμεών Μεταλλίδης, Ιατρός Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, υπεύθυνος διαχείρισης των περιστατικών Covid-19 καθώς και η κα Ελένη Γκέκα, Διευθύντρια Αναισθησιολογίας υπεύθυνη της Κλινικής ΜΕΘΑ, τις δηλώσεις του πρόεδρου των Νοσοκομειακών Ιατρών του ΑΧΕΠΑ, κ. Σιούλη, περί έλλειψης κλινών εντατικής θεραπείας λόγω κάλυψής τους, γεγονός που όπως αναφέρει οδηγεί σε επιλογές ασθενών.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, «η έναρξη της σημερινής εφημερίας έγινε με 7 κενές κλίνες εντατικής θεραπείας και με ταυτόχρονο σχεδιασμό από την ΥΠΕ και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για την περαιτέρω ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ και την αντιμετώπιση του προβλήματος».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο και οι 25 κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά κορωνοϊό είναι γεμάτες όπως επίσης και οι τέσσερις κλίνες ΜΕΘ για την ανάνηψη για γενικά περιστατικά.

Το απόγευμα η διοίκηση του νοσοκομείο επρόκειτο να δώσει ως γενική ΜΕΘ την καρδιοχειρουργική μονάδα.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιαννάκος τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης σήμερα έχουν συνολικά 3 κενές κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά κορωνοϊου την ώρα που οι ανάγκες καθημερινά είναι πολλαπλάσιες.

Η κατάσταση έχει ως εξής.
Νοσοκομείο Παπανικολάου: Στις ΜΕΘ κορωνοϊού 37 κλινών νοσηλεύονται 35 ασθενείς με κοροναϊο.
Στο Γεννηματάς νοσηλεύονται 10 ασθενείς στη ΜΕΘ κοωονοϊού.
Στον Άγιο Δημήτριο νοσηλεύονται 8 ασθενείς στη ΜΕΘ κορωνοϊού
Στο Παπαγεωργίου νοσηλεύονται 15 ασθενείς στη ΜΕθ κοροναϊού
Στον Άγιο Παύλο νοσηλεύονται 7 ασθενείς στη ΜΕΘ κορωνοϊού – μια κλίνη κενή
Στο Στρατιωτικό νοσηλεύονται 4 ασθενείς στη ΜΕΘ κορωνοϊού κανένα κενό.
Στο Ιπποκράτειο οι νέες ΜΕΘ κορωνοϊού 10 κλινών γέμισαν αμέσως

Νοσηλεύονται έως τώρα σε απλές κλινικές κορωνοϊού, 660 περιστατικά και 4 παιδιά.

Ως εξής: 130 στο ΑΧΕΠΑ 130 στο Παπανικολάου, 135 και 4 παιδιά στο Ιπποκράτειο, 25 στο Γεννηματάς, 20 στον Αγ. Δημήτριο, 120 στο Παπαγεωργίου, 30 στον Αγ. Παύλο και 70 στο Στρατιωτικό.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο οι διακομιδές σοβαρών περιστατικών κορωνοϊού σε μεγάλες αποστάσεις είναι αδύνατη.

Ήδη ετοιμάζονται νέες μεταφορές κλινικών των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης προς ιδιωτικά νοσοκομεία για να δημιουργηθεί χώρος για νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού.

Ο κ. Γιαννάκος ζήτησε την επίταξη ΜΕΘ και κλινικών του ιδιωτικού τομέα για νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού.