Μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων ήταν η χθεσινή στη Θεσσαλονίκη, καθώς δεκάδες χιλιάδες πολιτών ενώθηκαν με συγγενείς και φίλους των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών για να διακηρύξουν ότι δεν ξεχνούν και ότι πρέπει να υπάρξει δικαίωση.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το βράδυ μπροστά από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης για να τιμήσει την μνήμη των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών, που έγινε πριν από έναν χρόνο.

Με κεριά, πλακάτ και μέσα σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, διατράνωσαν τη θέληση τους να μην λησμονήσουν τους νεκρούς και να παλέψουν για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Πολλοί επέλεξαν να αφήσουν ένα κεράκι, ή ένα λουλούδι στο γλυπτό σε μορφή τρένου που βρίσκεται μπροστά από τον Σταθμό. Με κεριά σχηματίστηκε ο αριθμός 57, όσα ακριβώς ήταν και τα θύματα.

Στις 11.22 το βράδυ, την ώρα που συγκρούστηκαν οι δύο αμαξοστοιχίες τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Στη συνέχεια διαβάστηκαν τα ονόματα των θυμάτων με τους παρεβρισκόμενους να φωνάζουν «αθάνατος» ή «αθάνατη».

Νωρίτερα, στο Άγαλμα του Βενιζέλου το Σωματείο Καθηγητών Χορού υλοποίησε δρώμενο στο οποίο πολίτες κάθισαν σε 57 άδειες καρέκλες, κρατώντας ένα κερί στη μνήμη των θυμάτων .

Προηγήθηκαν το μεσημέρι πορείες από χιλιάδες μέλη συνδικαλιστικών σωματείων στο πλαίσιο της 24ωρξης απεργίας, που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ με σειρά αιτημάτων, αλλά και για να ζητήσει να μην συγκαλυφθεί η τραγωδία – έγκλημα των Τεμπών.