Στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών στη Θεσσαλονίκη και όχι στην πολιτικοποίηση των προβλημάτων ή την ιδεολογικοποίηση των λύσεων, στοχεύει η διοίκηση του κεντρικού δήμου, όπως διευκρινίζεται σε ανακοίνωσή της, σχετικά με τη χτεσινή ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα των αστικών συγκοινωνιών.

Η ανακοίνωση απηχεί τις θέσεις του Δημάρχου Κων. Ζέρβα και στελεχών της διοίκησης του Δήμου, εναντίον των οποίων ασκήθηκε σκληρή κριτική με ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Σε απάντηση ο Δήμος αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

“Το ζήτημα των αστικών συγκοινωνιών είναι ένα από τα σημαντικότερα και τα σοβαρότερα θέματα που απασχολούν σήμερα τους Θεσσαλονικείς. Κάθε τέτοιο ζήτημα θα έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα συζητείται με τρόπο ανοιχτό και δημοκρατικό. Αυτή άλλωστε είναι η δέσμευση του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα και υλοποιείται συστηματικά με διάρκεια και επιμονή.”

Σε ό,τι αφορά στη χθεσινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προστατεύθηκαν όλοι οι ομιλητές και η συνεδρίαση διεκόπη κάθε φορά που κρίθηκε απαραίτητο. Όμως, η επιλεκτική αντιμετώπιση των γεγονότων, η αναφυλαξία στην κριτική και η προσπάθεια επιβολής της σύνθεσης του ακροατηρίου δεν περιποιούν τιμή σε κανέναν. Ούτε όταν εκ των υστέρων απαξιώνεται μια συζήτηση επειδή εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι οι απόψεις κάποιων αποδομούνται (…) Η πόλη επιζητά τις λύσεις, την ενημέρωση, την παρουσίαση δεσμευτικών χρονοδιαγραμμάτων και όχι την κομματική αντιπαράθεση για τη δικαίωση κομματικών ή κυβερνητικών επιλογών και πεπραγμένων. Αυτός είναι ίσως ο ρόλος όσων μοιράζουν το χρόνο τους στο κόμμα, στο Κοινοβούλιο και στο Δημοτικό Συμβούλιο.”

Για το ρόλο της αστυνομίας

Σε ό,τι αφορά στην παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι “είναι υποκριτικό τη στιγμή που κόμματα, πολιτικό προσωπικό και δημόσια κτίρια φυλάσσονται επαρκώς, να εγείρεται ζήτημα. Η Ελληνική Αστυνομία δεν ανέλαβε αυτό το καθήκον για πρώτη φορά χθες. Ήταν, είναι και θα είναι παρούσα για να επιτελέσει το αυστηρά καθορισμένο καθήκον της”.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή του νωρίτερα σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζει ως «παρωδία» τη χθεσινοβραδινή ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα των αστικών συγκοινωνιών και ως «ελάχιστο» τον δήμαρχο, προσθέτοντας ότι «ενώ διενεργούνταν έλεγχοι ταυτοτήτων και τσαντών από την αστυνομία ακόμη και εντός του κτιρίου του Δημαρχείου, το προεδρείο φάνηκε ανίκανο να προστατέψει ομιλητές να ολοκληρώσουν την τοποθέτησή τους, όπως ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ κ. Στέλιος Παππάς».

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζεται ακόμη ότι θέματα που ετέθησαν από την επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, Κατερίνα Νοτοπούλου, δεν συζητήθηκαν