Με 1.210 επιβάτες από Βουλγαρία, Ισπανία και Αμερική, το κρουαζιερόπλοιο «Celestyal Journey» κατέπλευσε χθες στις 10 το πρωί στο λιμάνι τις Θεσσαλονίκης προερχόμενο από τον Πειραιά.

Οι επιβάτες θα παραμείνουν μόνο  οκτώ ώρες στη Θεσσαλονίκη, καθώς το πλοίο επρόκειτο να σαλπάρει στις 6 το απόγευμα για το Κουσάντασι της Τουρκίας, ενώ μετά θα συνεχίσει το ταξίδι του στα ελληνικά νησιά.

Η παραμονή των ταξιδιωτών στη Θεσσαλονίκη θεωρείται περιορισμένη, καθώς μέσα σε έξι ώρες δεν προλαβαίνουν να επισκεφθούν αξιόλογα μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους εκτός της πόλης π.χ. Πέλλα, Βεργίνα, Δίον κ.λ.π. Στο σύνολο των 8 ωρών οι δύο αναλώνονται σε αποβιβάσεις και επιβιβάσεις, οπότε μειώνεται ο χρόνος.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ναυτικός πράκτορας, Κυριάκος Καλής, επισήμανε ότι με «σύμμαχο» τον καλό καιρό, οι περισσότεροι από τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου ξεχύθηκαν στην ηλιόλουστη Θεσσαλονίκη, επιλέγοντας το τετράωρο city tour, με επισκέψεις στα πιο σημαντικά αξιοθέατα, όπως ο Λευκός Πύργος, ο Άγιος Δημήτριος, η Ροτόντα και τα Κάστρα, αρκετοί «ψήφισαν» την πεζή εξερεύνησή της με τους σχετικούς χάρτες ανά χείρας, ενώ κάποιοι άλλοι, εκμεταλλευόμενοι τον χρόνο τους στην πόλη, προτίμησαν να επισκεφθούν τη Βεργίνα Ημαθίας.

Οι επιβεβαιωμένες προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στη Θεσσαλονίκη για εφέτος, σύμφωνα με το σημερινό αναρτημένο πρόγραμμα στην ιστοσελίδα της ΟΛΘ ΑΕ, ανέρχονται σε 81, με την τελευταία την 13η Νοεμβρίου 2024, έναντι των 68 το 2023, 61 το 2022 και 17 το 2021.

Βάσει του προγράμματος στην ιστοσελίδα της ΟΛΘ ΑΕ, το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο που θα δέσει φέτος στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι το Silver Spirit, το οποίο προερχόμενο από το Βόλο, θα ρίξει άγκυρα στα νερά του Θερμαϊκού στις 8.00 το πρωί και θα αναχωρήσει στις πέντε το απόγευμα με επόμενό του προορισμό τη Μύκονο.