Από μηνύτρια έγινε κατηγορούμενη για ηθική αυτουργία σε αρπαγή η Γεωργία Μπίκα, η οποία είχε καταγγείλει ότι υπέστη βιασμό σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια πρωτοχρονιάτικου πάρτι το 2022.

Η υπόθεση εκείνη, που απασχόλησε την κοινή γνώμη και έκλεισε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το οποίο απάλλαξε το εμπλεκόμενο πρόσωπο, έναν 27χρονο γόνο επιχειρηματικής οικογένειας, τώρα παίρνει άλλη τροπή. Κατά του απαλλακτικού βουλεύματος είχε ασκηθεί αναίρεση στον Άρειο Πάγο, αλλά απορρίφθηκε.

Σύμφωνα με δικαστική πηγή ο αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης απέρριψε την αίτηση αναίρεσης του αθωωτικού βουλεύματος, αναπτύσσοντας εκτενές σκεπτικό . Έκρινε ότι ορθώς απαλλάχθηκε, από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ο 27χρονος κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις χωρίς τη συναίνεση του θύματος και παρήγγειλε αρχειοθέτηση της δικογραφίας.

Η 26χρονη, σήμερα, γυναίκα κατέστη κατηγορούμενη -μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνεται ο τότε εργοδότης της- έπειτα από μήνυση για αρπαγή και ξυλοδαρμό που είχε υποβάλει ο φερόμενος ως διοργανωτής του επίμαχου πάρτι. Ο ίδιος ανέφερε στη μήνυση ότι τον πήραν με το ζόρι, τον χτύπησαν και το ν έβρισαν με επιθυμία της κατηγορουμένης.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει, εκτός από την πράξη της αρπαγής σε βαθμό κακουργήματος, αδικήματα όπως σωματικές βλάβες και εξύβριση.

Η καταγγελλόμενη αρπαγή -σύμφωνα με τον μηνυτή- είχε γίνει μετά την έναρξη της ποινικής έρευνας για την κύρια καταγγελία περί βιασμού. Κατόπιν αστυνομικής έρευνας, η (νέα) δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.

Τα πέντε κατηγορούμενα πρόσωπα παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στην 6η τακτική ανακρίτρια και πήραν ρητή προθεσμία. Στην ανακρίτρια εμφανίστηκε και η 26χρονη, συνοδευόμενη από τον συνήγορό της.