Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, που εκκενώθηκε σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας του κινδύνου για έκρηξη φακέλλου – βόμβας, που έφτασε στο γραφείο της προέδρου εφετών.

Δικαστικοί λειτουργοί, υπάλληλοι, δικηγόροι και διάδικοι άρχισαν να ενημερώνονται και να εξέρχονται του μεγάρου λίγο πριν ο φάκελλος απενεργοποιηθεί από αστυνομικούς του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛΑΣ.

Ο φάκελλος με τον εκρηκτικό μηχανισμό απεστάλη προ 10ημερου  στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρουν νεότερες πληροφορίες.

Έφτασε με αλληλογραφία και παραδόθηκε στο γραφείο της προέδρου εφετών που ήταν η παραλήπτρια του, στον τρίτο όροφο του δικαστικού μεγάρου. Υποτιθέμενος αποστολέας ήταν η «Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων».

Η σωτήρια ενέργεια της προέδρου εφετών

Μόλις σήμερα , γύρω στις 2 μμ, ο φάκελος έπεσε στα χέρια της προέδρου και πληροφορίες αναφέρουν ότι η ίδια αρχικά υπέθεσε πως περιέχει ένα ημερολόγιο.

Το περιεχόμενό του όμως της κίνησε υποψίες και συμβουλευόμενη άτομο του οικείου περιβάλλοντος της, η παραλήπτρια το παρέδωσε προς διερεύνηση.

Αυτή η ενέργεια της προέδρου ήταν σωτήρια διότι αν άνοιγε τον φάκελο οι συνέπειες μπορεί να ήταν ανυπολόγιστες.

Ο ύποπτος φάκελος εξετάστηκε από το μηχάνημα ΧRAY και επιβεβαιώθηκε ότι περιείχε μηχανισμό με εκρηκτική ύλη και συγκεκριμένα ζελατοδυναμίτιδα. Απενεργοποιήθηκε τελικά από αστυνομικούς του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛΑΣ, που είχαν μαζί τους και ειδικό σκύλο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως εφόσον ο μηχανισμός εκρήγνυτο θα μπορούσε να προκαλέσει θύματα. Τις έρευνες για την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα, 12 Φεβρουαρίου 2024, βρέθηκε ύποπτος φάκελος στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Ο φάκελος ελέγχθηκε στο μηχάνημα X-RAY και διαπιστώθηκε ότι περιέχει εκρηκτική ύλη.

Στο σημείο μετέβη άμεσα κλιμάκιο του Τ.Ε.Ε.Μ. και παρέλαβε τον φάκελο.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Θεσσαλονίκης».