Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται αύριο, Τετάρτη, στη Θεσσαλονίκη καθώς θα υπογραφεί το μνημόνιο συνεργασίας για την αξιοποίηση του Κυβερνείου, παρουσία και του προέδρου της Βουλής Κ. Τασούλα.

Αργότερα ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική του ομιλία στο χώρο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Η τελετή υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων, του Υπερταμείου και της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου έχει προγραμματιστεί για αύριο, Τετάρτη (5/06) ώρα 18.00 στο χώρο του Κυβερνείου.

Το 2007 το Παλατάκι έκλεισε για να γίνουν έργα. Από τότε παραμένει κλειστό, με την εικόνα του να είναι απακαρδιωτική. Οι καταστροφές που προκλήθηκαν σε αυτά τα 16 χρόνια της εγκατάλειψής του είναι εμφανείς τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του κτιρίου.

Πριν από μια διετία περίπου, ενεργό δράση ανέλαβε για το θέμα ο Σύλλογος «Φίλοι του Κυβερνείου» με σκοπό την ενημέρωση και την αφύπνιση των τοπικών (και όχι μόνο) δυνάμεων προκειμένου να σωθεί το «Παλατάκι» και η αρχή γίνεται, όπως όλα δείχνουν, αύριο με όσους έτρεξαν για όλο αυτό να δηλώνουν ικανοποιημένοι.

Από την πλευρά της η δήμαρχος Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου, απέστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό, επισημαίνοντας πως η υπόθεση αξιοποίησής του είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, που αφορά τόσο την κοινωνία και τους πολίτες της Καλαμαριάς όσο και την κυβέρνηση και την αυτοδιοίκηση.

Σε λίγες ώρες πια θα πραγματοποιηθεί, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η τελετή υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων, του Υπερταμείου και της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου για την αξιοποίηση του Κυβερνείου της Θεσσαλονίκης.

Βέβαια αρκετοί πολίτες εκφράζουν επιφυλάξεις για τον χρόνο υλοποίησης του έργου, καθώς τώρα είναι προεκλογική περίοδος και ζητούν να δοθεί χρονοδιάγραμμα, καθώς και να ακουστεί η φωνή των τοπικών φορέων και του δήμου Καλαμαριάς για τις χρήσεις του Κυβερνείου.