Συζήτηση,πικ-νικ, ξενάγηση στην ιστορία των Κήπων, αλλά και συναυλία τζαζ.-

Αύριο, Κυριακή 21 Απριλίου 2024, στις 17.00 σε ένα εμβληματικό σημείο της Θεσσαλονίκης, στους πανέμορφους Κήπους του Πασά, στο πλαίσιο των δράσεών της «Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς» η Parallaxi διοργανώνει μια σημαντική εκδήλωση, αυτή τη φορά με θέμα το περιβάλλον, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση συμπίπτει με τα 35α γενέθλια της Parallaxi, που είναι γεμάτα από δράσεις και δημόσιες συζητήσεις για το παρόν, αλλά και το μέλλον της πόλης.

Μετά τις συζητήσεις για την αρχιτεκτονική και την πολεοδομία, για το design, αλλά και την καλλιτεχνική αιμορραγία, έρχεται μία ακόμη, που συμβαδίζει με το χρώμα της άνοιξης.

Μια κουβέντα για την περιβαλλοντική εικόνα της Θεσσαλονίκης σήμερα και την άμεση ανάγκη αλλαγής πολιτικής για το μέλλον της.

Εκτός από τη συζήτηση, θα υπάρξει πικ-νικξενάγηση στην ιστορία των Κήπων, αλλά και συναυλία τζαζ, τηρώντας μια παράδοση δράσεων που υλοποιούμε στο «Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς» και προτείνουν την αξιοποίηση των δημόσιων χώρων με μικτές χρήσεις που συμπεριλαμβάνουν ακτιβισμό, πολιτισμό και συνεύρεση.

Οι ομιλητές – προσκεκλημένοι και εισηγητές στη συζήτηση είναι άνθρωποι που γνωρίζουν εξαιρετικά το αντικείμενο.

– Άρης Καλαντίδης, Πολεοδόμος και Καθηγητής Πανεπιστημίου στο Βερολίνο με θέμα ομιλίας: «Σχεδιάζοντας την ποιότητα του δομημένου περιβάλλοντος».

– Μαρία Βασιλάκου, Πολεοδόμος πρώην αντιδήμαρχος Βιέννης, μέλος του ευρωπαϊκού κόμματος των Πρασίνων και του κόμματος ΚΟΣΜΟΣ με θέμα ομιλίας: «Το παράδειγμα της Βιέννης: Αλλάζοντας μια πόλη».

-Διονύσης Λατινόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του ΑΠΘ με θέμα ομιλίας: «Η ανάγκη μακροπρόθεσμου σχεδιασμου του αστικού πρασίνου στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης».

-Χάρις Χριστοδούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΑΠΘ με θέμα ομιλίας: «Αστικός Σχεδιασμός Φροντίδας».

-Περικλής Χατζηνάκος, Ιδρυτής και Διευθυντής περιβαλλοντικής οργάνωσης Mamagea και υπεύθυνος Γραφείου περιβάλλοντος του ΠΑΜΑΚ, με θέμα ομιλίας: «Κινητοποιώντας την κοινωνία των πολιτών για το κοινό καλό» Το κοινό θα συμμετάσχει ενεργά, θέτοντας ερωτήματα και κάνοντας επισημάνσεις και παρεμβάσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο λινκ και στα συνημμένα που ακολουθούν: