Κάτω από αυστηρά μέτρα αρχίζει αύριο, Τετάρτη, η δίκη για την άγρια δολοφονία του Άλκη Καμπανού, την 1η Φεβρουαρίου 2022 στην περιοχή Χαριλάου και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Από τις αστυνομικές αρχές έχουν ληφθεί μέτρα για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, καθώς αναμένεται να σπεύσουν στην περιοχή γύρω από το δικαστικό μέγαρο πολίτες και κυρίως οπαδοί του Άρη, που ζητούν δικαίωση για τον άδικο θάνατο του Άλκη.

Οι γονείς του αδικοχαμένου 19χρονου, Μελίνα και Αριστείδης Καμπανός θα έρθουν για πρώτη φορά σε επαφή με τους 12 κατηγορούμενους στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δράστες

Οι 12 συλληφθέντες παραπέμπονται σε δίκη για τις εξής πράξεις:

Άπαντες για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (στην περίπτωση του Άλκη) και σε απόπειρα (στην περίπτωση του πρώτου τραυματισμένου νεαρού), από κοινού,
ένας εξ αυτών για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου νεαρού, και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στην συγκεκριμένη πράξη.

Όλοι κατηγορούνται και για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν στη Θεσσαλονίκη

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, την Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου κατά τις ώρες 06:00 έως 14:00 λόγω συγκεντρώσεων που θα πραγματοποιηθούν δεν θα διεξάγεται η κυκλοφορία και δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα πορείας της οδού 26ης Οκτωβρίου, στο τμήμα της από την οδό Εγνατίας μέχρι την οδό Πολυτεχνείου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών Εγνατίας, Δωδεκανήσου, Πολυτεχνείου, Παλαιού Σταθμού, Αναγεννήσεως και των γύρω δρόμων της περιοχής.