Ένας αφηρημένος πολίτης σε περιοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης πέταξε κατά λάθος μία σακούλα με τιμαλφή και χρυσαφικά στον κάδο απορριμμάτων μαζί με τα σκουπίδια του.

Λίγα λεπτά αφότου συνειδητοποίησε το λάθος του, διαπίστωσε ότι το συνεργείο αποκομιδής είχε ήδη περάσει και είχε αδειάσει τον κάδο. Ωστόσο, οι άνθρωποι της καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης δεν είχαν ακόμη απομακρυνθεί από την περιοχή.

Έτσι, όταν ενημερώθηκαν για το τι είχε συμβεί, έσπευσαν να βοηθήσουν, ώστε να βρεθεί η σακούλα και να επιστραφεί στον κάτοχό της μαζί φυσικά με το περιεχόμενό της.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υπηρεσία καθαριότητας κινητοποιήθηκε αμέσως, ενώ ενημερώθηκε και η Ελληνική Αστυνομία, που έσπευσε στον χώρο του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Εκεί είχε μεταφερθεί το απορριμματοφόρο που είχε χρησιμοποιηθεί για την αποκομιδή από το επίμαχο σημείο. Παρουσία στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., οι εργαζόμενοι της καθαριότητας άδειασαν το απορριμματοφόρο, εντόπισαν τη σακούλα και την επέστρεψαν στον κάτοχό της, δίνοντας ένα ευτυχές τέλος σε αυτήν την περιπέτεια.

Δεν έγινε γνωστό αν ο αφηρημένος πολίτης άφησε κάτι τις ως πουρμπουάρ για τους ανθρώπους της καθαριότητας, που του βρήκαν και παρέδωσαν τον μικρό θησαυρό.