Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν σήμερα, Σάββατο και αύριο, Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λόγω διεξαγωγής του 10ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου, στον οποίο προβλέπεται μεγάλη συμμετοχή. 

Συγκεκριμένα σήμερα, Σάββατο, προοδευτικά και ανάλογα με το χρονικό σημείο διέλευσης των δρομέων, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία και στάση των οχημάτων

α. Κατά τις ώρες : 14.30 – 24.00 • Λεωφόρο Νίκης, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής.• 30ης Οκτωβρίου, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής.

β. Κατά τις ώρες : 17.00 – 23.00 • Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής, • Γ’ Σεπτεμβρίου, από την συμβολή της με την Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου έως την συμβολή της με την οδό Μανώλη Ανδρόνικου και μόνο στο ρεύμα καθόδου, • Λεωφόρου Βασιλέως Γεωργίου, από την συμβολή της με την οδό Στρ. Ναπολέοντος Ζέρβα έως την συμβολή της με την οδό Γ’ Σεπτεμβρίου,• Μανώλη Ανδρόνικου, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής, • Τσιμισκή, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής, • Πολυτεχνείου, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής, • Κουντουριώτη, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής.

Αύριο Κυριακή, επίσης προοδευτικά και ανάλογα με το χρονικό σημείο διέλευσης των δρομέων, κατά τις ώρες 10.30 – 13.30, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία και στάση των οχημάτων στις

• Λεωφόρο Νίκης, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής,

• 30ης Οκτωβρίου, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος.

Ενώ ήδη από χθες Παρασκευή και έως απόψε τα μεσάνυχτα δεν επιτρέπεται η στάθμευση όλων των οχημάτων στις

• Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής, • Γ’ Σεπτεμβρίου, από την συμβολή της με την Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου έως την συμβολή της με την οδό Μανώλη Ανδρόνικου και μόνο στο ρεύμα καθόδου, • Μανώλη Ανδρόνικου, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής, • Κουντουριώτη, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής. • Λεωφόρου Βασιλέως Γεωργίου, από την συμβολή της με την οδό Στρ. Ναπολέοντος Ζέρβα έως την συμβολή της με την οδό Γ’ Σεπτεμβρίου

και έως τις 13.00 της Κυριακής στην

• 30ης Οκτωβρίου, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου καθώς και επί της Λεωφόρου Νίκης.

Η τροχαία Θεσσαλονίκης απευθύνει παράκληση στους οδηγούς να απομακρύνουν εγκαίρως τα οχήματά τους από τα δρομολόγια κίνησης των δρομέων, να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των τροχονόμων που θα καλύπτουν όλη τη διαδρομή και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαδρομές

Διοργανωτές του αθλητικού αυτού γεγονότος είναι η ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με την συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

Όπως και τις προηγούμενες 9 διοργανώσεις έτσι και φέτος ο γνώμονας και ο στόχος των διοργανωτών είναι τα χαμόγελα και η ικανοποίηση όσων σταθούν στο σημείο εκκίνησης ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και φυσικής κατάστασης.

Περιγραφή διαδρομής 10ου Νυχτερινού Ημιμαραθώνιου (Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022 στις 19:30)

Αφετηρία επί της οδού Λεωφ. Νίκης στο ύψος της πλατείας Ελευθερίας και τερματισμός στο Άγαλμα Μεγ. Αλεξάνδρου.

Ώρα Εκκίνησης: 19:30

Η διαδρομή του 10ου Ημιμαραθωνίου ακολουθεί τις οδούς:

Λεωφόρος Νίκης, 30ης Οκτωβρίου, Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου, αναστροφή 180◦ στο ύψος της Γεωργίου Παπανδρέου, Λεωφ.Μεγ. Αλεξάνδρου, στροφή δεξιά επί της Γ’ Σεπτεμβρίου, στροφή αριστερά και είσοδος στηνΑνδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, στροφή 180◦ και είσοδος στην οδό Καρατάσου, που συνεχίζεται με τη Κουντουριώτου και Λεωφ. Νίκης όπου οι δρομείς ολοκληρώνουν την πρώτη στροφή.

Οι δρομείς διανύοντας την συγκεκριμένη διαδρομή δύο φορές τερματίζουν κινούμενοι επί της Λεωφ. Νίκης μπροστά στο Άγαλμα Μεγ. Αλεξάνδρου.

……………………………………………..

Περιγραφή της Διαδρομής για τον Αγώνα Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000 μ.

(Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022 στις 18:00)

Η αφετηρία του Δρόμου βρίσκεται επί της Λεωφόρου Νίκης στο ύψος του Λ. Πύργου.

Η διαδρομή ακολουθεί τις οδούς: 30ης Οκτωβρίου, Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, αναστροφή 180◦ στο ύψος της Γ. Παπανδρέου, Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου, στροφή δεξιά επί της Γ’ Σεπτεμβρίου, στροφή αριστερά και είσοδος στην Ανδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, στροφή180◦ και είσοδος στην οδό Καρατάσου που συνεχίζεται με τη Ναυάρχου Κουντουριώτου.

Στη συνέχεια οι δρομείς τερματίζουν κινούμενοι επί της Λεωφ. Νίκης μπροστά στο Άγαλμα Μεγ. Αλεξάνδρου.

…………………………………..

Περιγραφή της Διαδρομής για τον Αγώνα Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ.

(Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022 στις 21:30)

Η αφετηρία του Δρόμου βρίσκεται στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (Συμβολή οδών Βασ. Γεωργίου με Γ’ Σεπτεμβρίου).

Η διαδρομή των 5.000μ. ακολουθεί τις οδούς: Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Ανδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Καρατάσου, Λεωφ. Κουντουριώτου, Λεωφ. Νίκης, όπου οι συμμετέχοντες τερματίζουν στο Άγαλμα Μεγ. Αλεξάνδρου

*(η διαδρομή διατρέχει τη διαδρομή του Ημιμαραθωνίου, έχοντας κοινό σημείο τερματισμού το Άγαλμα Μεγ. Αλεξάνδρου.

………………………………………..

Περιγραφή της Διαδρομής για τον Αγώνα Δρόμος του ενός Μιλίου – Social Offer Family Mile (1609,34μ.)

(Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022 στις 12:30)

Περιγραφή της Διαδρομής: Η αφετηρία του Δρόμου βρίσκεται επί της οδού Ναυάρχου Κουντουριώτου (ΟΛΘ).

Η διαδρομή ακολουθεί τις οδούς Ναυάρχου Κουντουριώτου, Λεωφόρου Νίκης και 30ης Οκτωβρίου, όπου οι συμμετέχοντες τερματίζουν στο Άγαλμα του Μεγ. Αλεξάνδρου.

Η συμμετοχή στον δρόμο του ενός μιλίου έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και θα συμβάλει στην προμήθεια του συστήματος τομοσύνθεσης του ψηφιακού μαστογράφου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.