Έντονες συζητήσεις και ποικίλα σχόλια προκάλεσε η απόφαση του Γιώργου Ορφανού να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Οπρώην υπουργός και επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον»,  ανακοίνωσε  την απόφαση της απόσυρσης μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αναφέρει, στην απόφαση να μην είναι υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του Οκτωβρίου τον οδηγούν «ουσιώδεις λόγοι προσωπικής αξιοπρέπειας».

Στην ανάρτησή του ο κ.Ορφανός αναφέρει:

Αγαπητές συμπολίτισσες και αγαπητοί συμπολίτες, Θεσσαλονικιές και Θεσσαλονικείς. Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι δε θα είμαι υποψήφιος για τις εκλογές του Οκτωβρίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Στην απόφασή μου αυτή με οδηγούν ουσιώδεις λόγοι προσωπικής αξιοπρέπειας.
Ευχαριστώ όλες και όλους, που συμπαραστάθηκαν στην προσπάθειά μου, να δώσουμε όραμα και στόχους στην Θεσσαλονίκη μας.
Ιδιαίτερα δε ευχαριστώ τους μετέχοντες είτε ως υποψήφιες και υποψήφιοι σύμβουλοι, είτε ενισχύοντας ενεργά την παράταξή μας η «Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον».
Εύχομαι και ελπίζω η Θεσσαλονίκη να βρει τον δημιουργικό και πρωτοπόρο δρόμο της, γιατί αξίζει σε αυτήν και στους κατοίκους της ένας πρωταγωνιστικός ρόλος αντάξιος της ιστορίας της.
Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου
Γιώργος Ορφανός.

Η πικρία και η αξιοπρέπεια

Ακολούθησαν πολλά σχόλια, που έκαναν λόγο για συνεννοήσεις με τη Νέα Δημοκρατία και υποσχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον κ. Ορφανό, ώστε να ενισχυθεί ο εκλεκτός του Κων. Ζέρβας, αλλά άνθρωποι από το περιβάλλον του πρώην υπουργού ανέφεραν ότι δεν ήταν ευχαριστημένος από την οργάνωση της παράταξης και την προοπτική της και γι αυτό αποσύρθηκε.
Επισημαίνουν επίσης την πικρία του κ. Ορφανού από το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία προχώρησε στην επιλογή του κ. Ζέρβα, αγνοώντας την υποψηφιότητα του πρώην υπουργού, που είναι ένα ιστορικό στέλεχος του κόμματος με μεγάλη συνεισφορά στην παράταξη.