Ολοσχερώς κάηκε λεωφορείο του ΟΑΣΘ μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε γύρω στις 9.30 το πρωί, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΘ, το λεωφορείο βρισκόταν εκείνη την ώρα εκτός υπηρεσίας και δεν επέβαιναν επιβάτες, ενώ κινούνταν μέσω της Περιφερειακής Οδού της Θεσσαλονίκης προς το αμαξοστάσιο του Οργανισμού, στη Σταυρούπολη.

Άμεσα ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και αφού ειδοποίησε την Πυροσβεστική, προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά, χρησιμοποιώντας τους πυροσβεστήρες του οχήματος.

Ωστόσο, η πυρκαγιά πήρε γρήγορα μεγάλη έκταση, καίγοντας ολοσχερώς το λεωφορείο, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Για τη διερεύνηση των αιτιών που προκάλεσαν τη φωτιά διεξάγεται έρευνα από την Πυροσβεστική, σε συνεργασία με τον ΟΑΣΘ.

Καταγγελίες του προσωπικού και αιτήματα

“Το υπουργείο Μεταφορών και η διοίκηση του ΟΑΣΘ πρέπει άμεσα να λάβουν τα μέτρα τους να μην υπάρξουν ανάλογα περιστατικά” τονίζουν συνδικαλιστές της Δ.Α.Σ ΟΑΣΘ, σε ανακοίνωση τους.

“Το αφήγημα της κυβέρνησης για αναβάθμιση των συγκοινωνιών κάηκε.. στον περιφερειακό σε φωτιά μισθωμένου οχήματος του Οργανισμού” αναφέρεται στην ανακοίνωση και τονίζεται ότι, παρότι δεν υπήρχαν επιβάτες, ο οδηγός αναστατώθηκε και εγκατέλειψε το όχημα πριν τυλιχθεί στις φλόγες.

Οι συνδικαλιστές ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού , συλλογική σύμβαση εργασίας και ένταξη όλων των συγκοινωνιακών μέσων (ΜΕΤΡΟ, ΟΑΣΘ, ΚΤΕΛ) και των εργαζόμενων σε αυτά “σε έναν ενιαίο κρατικό φορέα χωρίς καμία συμμετοχή ιδιωτών”.

“Η συγκοινωνία δεν είναι εμπόρευμα” καταλήγει η ανακοίνωση.