Σε δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις, προχωρούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των οδηγών ταξί και αγοραίων από αύριο Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, αντιδρώντας στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Στη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές, όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων, θα μείνουν χωρίς ταξί από τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου έως την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της απεργίας των ιδιοκτητών και οδηγών.

Η διαμαρτυρία αφορά το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο “φορολογεί τα χαμηλά στρώματα. Είναι ένα οριζόντιο μέτρο που πρέπει να αποσυρθεί άμεσα από τη διαβούλευση” αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Σωματείου Ταξί Θεσσαλονίκης “Ερμής”, Κλήμης Λεοντιάδης. “Φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν ακούει κανέναν φορέα και συνεχίζει να έχει το νομοσχέδιο προς ψήφιση” σημειώνει.

Τι αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων αποφάσισε να προχωρήσει από την Δευτέρα (4/12) και ώρα 5:00 π.μ. και μέχρι και την Παρασκευή στις 5:00 π.μ. σε δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η Ομοσπονδία καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της χώρας να προβούν σε οποιαδήποτε κινητοποίηση κρίνουν απαραίτητη, πλέον της απεργίας. Κανένα ταξί στο δρόμο, πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση ότι ο κλάδος μας καταστρέφεται».

Από Τρίτη στην Αττική

Από την πλευρά του το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, ανακοίνωσε ότι με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων, προέκρινε την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, στις 5 & 6 Δεκεμβρίου πραγματοποιώντας 48ωρη απεργία εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτηση χιλιάδων αυτοκινητιστών για την φοροληστρική επίθεση της κυβέρνησης.

Το ΣΑΤΑ επισημαίνει ότι τα ταξί στην Αθήνα θα κυκλοφορούν κανονικά αύριο Δευτέρα 4/12/23.