Αηδία και αισθήματα απέχθειας προκάλεσαν στη Θεσσαλονίκη τα κηδειόχαρτα, που κόλλησαν σε κολώνες οι εξ επαγγέλματος καταληψίες χώρων του ΑΠΘ, με απειλές κατά του πρύτανη Νίκου Παπαϊωάννου.

Τέτοιες κινήσεις με απειλητικό, μακάβριο και απάνθρωπο περιεχόμενο δείχνουν χαμηλού επιπέδου άτομα, που δεν έχουν σχέση με το πανεπιστήμιο, με την μόρφωση και την ουσιαστική διεκδίκηση λαϊκών αιτημάτων, τονίζουν παράγοντες της πόλης.

Αντίθετα χαρακτηρίζονται από αυταρχισμό, αθλιότητά, φασισμό  και παράνοια, όπως αναφέρεται σε ανάρτησή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, που αντέδρασε απέναντι στις απειλές σε βάρος του πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου, μετά την επιχείρηση εκκένωσης της πολυετούς κατάληψης της Βιολογικής.

Ο υπουργός, με αφορμή τα κηδειόσημα με την φωτογραφία του πρύτανη και το απειλητικό κείμενο που κόλλησαν άγνωστοι στην Θεσσαλονίκη, πήρε θέση κάνοντας λόγο για ψευτοκατάληψη, φασισμό και παράνοια και έστειλε μήνυμα για εφαρμογή των νόμων στα Πανεπιστήμια.

Ειδικότερα, ο κ. Θεοδωρικάκος, σε ανάρτηση του στα social media αναφέρει:

«Κάτω από τα μπάζα της τελειωμένης πλέον ψευτοκατάληψης κάποιων στο ΑΠΘ βρίσκονται η αλαζονεία τους, ο αυταρχισμός τους, η αθλιότητά τους, ο φασισμός τους και η παράνοιά τους. Είμαστε στην πράξη και με αποφασιστικότητα με τον Πρύτανη, με τους φοιτητές, με τους καθηγητές, με τη λογική, με την ελευθερία, με την ασφάλεια και την εφαρμογή των Νόμων στα πανεπιστήμια. Ασφάλεια παντού, ασφάλεια για όλους!»