Στόχος ανιιεξουσιαστών έγιναν τα γραφεία εφημερίδας στη Θεσσαλονίκη και το Ιταλικό ινστιτούτο με δύο επιθέσεις, που πραγματοποίησαν την Παρασκευή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εκκένωση κτιρίων υπό κατάληψη και για συμπαράσταση σε Ιταλούς ομοϊδεάτες τους.

Μία ομάδα αντιεξουσιαστών πραγματοποίησε τα ξημερώματα επιθέσεις στο ιταλικό ινστιτούτο επί της οδού Κων. Καραμανλή με αναγραφή συνθημάτων υπέρ Ιταλών φυλακσιμένων αντιεξουσιαστών.

Το μεσημέρι ομάδα αντιεξουσιαστών εισέβαλε στα γραφεία της εφημερίδας «Τύπος Θεσσαλονίκης». Οι αντιεξουσιαστές πέταξαν τρικάκια, φώναξαν συνθήματα υπέρ των χώρων που τελούν υπό κατάληψη και στη συνέχεια αποχώρησαν. Επίσης έγραψαν υβριστικά συνθήματα εναντίον δημοσιογράφων.

Καταδικάζει η ΕΕΣΗΕΜ-Θ

Η διοίκηση της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης με ανακοίνωσή της καταδικάζει την  επίθεση αντιεξουσιαστών μελών της ομάδας κατάληψης στα γραφεία της εφημερίδας “Τύπος της Θεσσαλονίκης” και τις απαξιωτικές εκφράσεις εναντίον δημοσιογράφων.
“Τα συνθήματα εναντίον των δημοσιογράφων που έγραψαν οι εισβολείς στους τοίχους των γραφείων και σε προκηρύξεις που πέταξαν στον χώρο εκφράζουν την βαθιά αντιδημοκρατική αντίληψή τους για την ελευθερία της έκφρασης, ενώ η ίδια η ενέργεια της εισβολής τους κατατάσσει αυτομάτως στην πλευρά υπέρ της βίας, που ο δημοκρατικός κόσμος αποκηρύσσει”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ.