Για ένα 24ώρο χωρίς αυτοκίνητα μέσα σε ήχους μουσικής και αναμμένα τα φώτα, με μια γιορτινή διάθεση, εξήγγειλε την πιλοτική πεζοδρόμηση της παραλιακής λεωφόρου Νικολάου Πλαστήρα ο Δήμος Καλαμαριάς.

Με ένα δελτίο τύπου, που αποπνέει αισιοδοξία σχεδόν σε πανηγυρικό τόνο ο Δήμος περιγράφει μια ιδανική ατμόσφαιρα για μικρούς και μεγάλους, αλλά δεν αναφέρει οτιδήποτε για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για το φορτίο των οχημάτων και προπαντός των λεωφορείων, που θα διέρχονται από την παράλληλη οδό Μαρμαρά, ούτε για το πως θα βρίσκουν πάρκινγκ οι επισκέπτες, αν φρακάρει ο χώρος γύρω από την πλαζ.

Ευχή όλων είναι να επιτύχει το πείραμα, κάτι που θα τονώσει την αγορά της περιοχής, αλλά καλά είναι να λαμβάνεται μέριμνα για την αποφυγή ταλαιπωρίας κάποιων άλλων των πολιτών.

Στο δελτίο τύπου ο Δήμος αναφέρει:

“Μετά την καραντίνα και μέσα από ένα πρίσμα τόνωσης της ανθρώπινης επαφής, της βόλτας κοντά στην παραλία αλλά και της στήριξης της τοπικής επιχειρηματικής δραστηριότητας, ο Δήμος Καλαμαριάς μας καλεί να χαρούμε τον περίπατό  μας από τις 6.00 το απόγευμα του Σαββάτου έως τις 9.00 το βράδυ της Κυριακής.

Περπατώντας, συναντώντας φίλους, απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα και χαλαρώνοντας στα τοπικά καφέ, μπαρ και εστιατόρια, δίνουμε μια διαφορετική νότα στο Σαββατοκύριακό μας, ξαναζωντανεύοντας παλιές καλές εποχές.

Η μουσική θα συνοδεύει τη θαλασσινή αύρα της οδού Πλαστήρα όλες τις ώρες της πεζοδρόμησης και το Σάββατο  από τις 6.00 μ.μ. μέχρι 9.00 μ.μ. ο γνωστός dj Γιάννης  Μητσοκάπας διαλέγει μουσική για όλους, η οποία θα ακούγεται τόσο κατά μήκος της παραλιακής, όσο και μέσα σε όλα τα καταστήματα της Πλαστήρα.

Μεράκι για χορό μέσα στην άνεση του χώρου, πάντα με τις ενδεδειγμένες αποστάσεις σε ελληνικούς ρυθμούς, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από το χορευτικό τμήμα του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Καλλίστη» στις 8.00 το βράδυ του Σαββάτου.

Πεζοδρόμηση σημαίνει ελευθερία, περπάτημα , παιχνίδι, χαλάρωση και γι΄ αυτό πρωταγωνιστές είναι οι μικροί μας φίλοι.

Το Σάββατο 20/6 από τις 6 το απόγευμα σε οριοθετημένα σημεία θα απασχοληθούν και θα διασκεδάσουν τα παιδιά.

Στις 7.30 το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή στις 11 το πρωί ,με αφορμή την παγκόσμια ημέρα μουσικής παρουσιάζεται  το διαδραστικό μουσικό παραμύθι της Σπυριδούλας Μπιρμπίλη με τίτλο ”Της μουσικής το παραμύθι” που ξεδιπλώνει  τα μυστικά και  χαιρετίζει θεατρικά την πρωτοβουλία  του Δήμου να πεζοδρομήσει τον κεντρικό παραλιακό δρόμο.

Την επόμενη μέρα, Κυριακή 21/6 στις 6 το απόγευμα, η Θεατρική Ομάδα «Μικρός Βορράς» θα απασχολήσει τα παιδιά  με θεατρικό παιχνίδι ,  οι Παιδικοί  Σταθμοί, προτρέπουν τους μικρούς φίλους   να υιοθετήσουν  την οικολογική μετακίνηση  και  τους καλούν να έρθουν  με τα ποδήλατα και τα πατίνια τους και το 12ου Νηπιαγωγείο θα διασκεδάσει  τα παιδιά με δημιουργικά και ψυχαγωγικά παιχνίδια.

Στις δράσεις του διημέρου  συμμετέχει και το Μουσείο Φωτογραφίας του Δήμου Καλαμαριάς, «Χρήστος Καλεμκερής» , με μια όμορφη παρουσίαση  επιλεγμένου ενδεικτικού φωτογραφικού υλικού από το πλούσιο αρχείο του.

Η πιλοτική αυτή πεζοδρόμηση της Πλαστήρα θα γίνει και το επόμενο Σαββατοκύριακο 27 και 28 Ιουνίου.”