Ένα ανείπωτο δράμα, που έχει τυλίξει στο πένθος τον Σοχό Λαγκαδά, βρίσκεται πίσω από τον θάνατο ενός εξάχρονου κοριτσιού στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Ως αιτία θανάτου φέρεται η διππλή ανακοπή, αλλά τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης και των ιστολογικών εξετάσεων αναμένεται να ρίξουν φως στις συνθήκες, κάτω από τις οποίες η μικρή «έσβησε» το απόγευμα της Παρασκευής στο Ιπποκράτειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί μετέβη αρχικά με τη μητέρα του στο κέντρο Υγείας Σοχού, καθώς είχε έντονη αδιαθεσία, και στη συνέχεια με παραπεμπτικό μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο, που εφημέρευε.

Όταν το παιδί έφτασε στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ήταν καταπονημένο, μεταφέρθηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου και, κατά τη διάρκεια της εξέτασης από τους γιατρούς, υπέστη ανακοπή καρδιάς. Άμεσα σήμανε συναγερμός, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες επί μία ώρα, προκειμένου να επαναφέρουν στη ζωή την εξάχρονη και, αρχικά, τα κατάφεραν.

Η χαρά όμως δεν κράτησε για πολύ, καθώς, κατά τη διαδικασία της διασωλήνωσης και της μεταφοράς στη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου, το παιδί υπέστη για δεύτερη φορά ανακοπή και έφυγε από τη ζωή από παθολογικά αιτία.

 Πριν από έναν χρόνο πέθανε και ο πατέρας της  

Όπως ανέφεραν κάτοικοι του Σοχού, όπου ζούσε η μικρή με τη μητέρα της, όλη η κοινωνία είναι συντετριμμένη και δεν μπορούν να πιστέψουν πώς το κοριτσάκι έφυγε ξαφνικά από τη ζωή. Όπως λένε, είναι το δεύτερο τραγικό γεγονός που βρίσκει την οικογένεια, αφού πριν από περίπου έναν χρόνο, ο πατέρας της εξάχρονης έφυγε από τη ζωή.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, η εξάχρονη είχε περάσει κορωνοϊό λίγο πριν τελειώσει το καλοκαίρι, ωστόσο η υγεία της είχε αποκατασταθεί.

Πρόβλημα με το ασθενοφόρο 

«Μόνο οι γιατροί μπορούν να βρουν αν έχει σχέση αυτό ή όχι, βέβαια. Μόλις το παιδί άρχισε να έχει πρόβλημα χθές, το πήρε η μητέρα και πήγαν γρήγορα στο Κέντρο Υγείας Σοχού. Δεν κάλεσαν όμως ασθενοφόρο, διαθέτει μόνο ένα και πιθανότατα εξυπηρετούσε άλλο περιστατικό» καταγγέλλει κάτοικος, τονίζοντας ότι είναι μεγάλο πρόβλημα για την περιοχή, καθώς, αν υπάρχουν δύο περιστατικά ταυτόχρονα, τότε δεν υπάρχει ασθενοφόρο να μπορεί να εξυπηρετήσει.