Αναστάτωση για μια ακόμη φορά θα φέρουν σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πέντε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, που είναι προγραμματισμένες να αρχίσουν από τις 10 το πρωί και θα κρατήσουν εναλλασσόμενες ως τις 8.00 το βράδυ.

Μερικές δεκάδες ατόμων, από οργανώσεις, συλλογικότητες, αντιεξουσιαστές και αριστερές ομάδες πρόκειται να βγαίνουν σε διάφορα σημεία κατά μήκος της Εγνατίας οδού από Αριστοτέλους μέχρι Καμάρα και να κόβουν την κυκλοφορία.

Οι περισσότερες συγκεντρώσεις γίνονται ως διαμαρτυρίες για τα δεινά του Παλαιστινιακού λαού, αλλά με αγνόηση των δεινών του ισραηλινού λαού, των 260 νέων, που σφαγιάστηκαν στο Φεστιβάλ Ειρήνης, των 120 που έπεσαν νεκροί στο Κιμπούτς και εκατοντάδων άλλων, που δολοφονήθηκαν από την Παλαιστινιακή Χαμάς στους δρόμους του Τελ Αβίβ και άλλων πόλεων.

Αντί να γίνονται συγκεντρώσεις και πορείες συνολικά κατά του πολέμου, οργανώνονται μονομερώς, προκαλώντας και τις αντιδράσεις ανθρώπων του κέντρου και της αγοράς, που υφίσταται τις συνέπειες.

Και ως συνήθως η τροχαία ελάχιστα μέτρα λαμβάνει με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται όσοι κινούνται στο κέντρο, όπως συμβαίνει τώρα επί δεκαετίες χωρίς να λύνεται κάποιο πρόβλημα των διαδηλωτών.

Οι σημερινές συγκεντρώσεις:

Στις 10:00, συνταξιούχοι καλούν σε διαμαρτυρία στην πλατεία Αριστοτέλους, για προβλήματα που αφορούν στον κλάδο τους.

Στις 11:00, γονείς και κηδεμόνες μαθητών αναμένεται να συγκεντρωθούν μπροστά από το ΥΜΑΘ. Οι ίδιοι ζητήσουν ασφαλείς μετακινήσεις από και προς στο σχολείο, για τα παιδιά τους.

Στις 18:00, άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου καθώς και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς θα συγκεντρωθούν στο πέταλο της Αριστοτέλους, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον λαό της Παλαιστίνης.

τις 19:00, για τον ίδιο λόγο, μέλη της ΕΔΥΕΘ και του ΠΑΜΕ καλούν σε διαμαρτυρία στο άγαλμα Βενιζέλου.

Την ίδια ώρα, στην Καμάρα, άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου καλούν σε διαμαρτυρία υπεράσπισης του λαού της Παλαιστίνης.

Πιθανόν να ακολουθήσουν πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, φέρνοντας για μι ακόμη φορά κορύφωση της αναστάτωσης με μποτιλιαρίσματα και αγανάκτηση οδηγών και εργαζομένων.