Σκληρή αναμένεται να είναι η μάχη της επόμενης Κυριακής για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, αν κρίνουμε από τις πρώτες δηλώσεις, όπως αυτή του Κων. Ζέρβα, ο οποίος βάλλει κατά του Στέλιου Αγγελούδη.

Μεταξύ άλλων ο Κ. Ζέρβας τονίζει ότι την άλλη Κυριακή κρίνεται αν στο τιμόνι του Δήμου θα βρίσκονται άνθρωποι με σχέδιο, αν θα ολοκληρωθούν μια σειρά από μεγάλα έργα ή “αν θα παραδώσουμε την πόλη σε επιχειρηματικά συμφέροντα εξ Αθηνών”.

Αναλυτικά ο κ. Ζέρβας δήλωσε:

«Οι πολίτες μίλησαν και όλοι οφείλουμε να τους ακούσουμε. Απαιτούν περισσότερα, τους ακούω και τους καταλαβαίνω. Τέσσερα χρόνια προσπαθήσαμε πολύ παρά τις δυσκολίες, που όλοι γνωρίζουν. Τους καλώ λοιπόν την επόμενη Κυριακή να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να ψηφίσουν. Να ψηφίσουν γιατί τις επόμενες πέντε ημέρες κρίνεται το μέλλον της πόλης.

Κρίνεται αν στο τιμόνι της θα βρίσκονται άνθρωποι με σχέδιο, αν θα ολοκληρωθούν μια σειρά από μεγάλα έργα ή αν θα παραδώσουμε την πόλη σε επιχειρηματικά συμφέροντα εξ Αθηνών.

Αν θα παραδώσουμε την πόλη σε ένα παλιό αποτυχημένο πολιτικό προσωπικό, που συνασπίστηκε και θέλει να έρθει πάλι στα πράγματα. Γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά σε αυτή την πόλη, όλοι έχουν παρελθόν και παρόν. Το δίλημμα λοιπόν είναι ένα και ξεκάθαρο.

Την εβδομάδα αυτή θα μιλήσουμε για όλα για προτάσεις, για σχέδια και για λύσεις. Θα πάμε πόρτα – πόρτα, σπίτι – σπίτι και θα στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα.

Η Θεσσαλονίκη δεν γυρίζει πίσω. Η Θεσσαλονίκη δεν εξαγοράζεται.

Στη ζωή μου έμαθα να δίνω δύσκολες μάχες και να τις κερδίζω.
Είμαι βέβαιος ότι την επόμενη Κυριακή, εδώ, σε αυτό το σημείο, θα γιορτάζουμε μαζί μια νίκη της πόλης, μια νίκη των πολιτών της».

Αγγελούδης: κλείνει οριστικά το κεφάλαιο της αδράνειας

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη», Στέλιος Αγγελούδης αμέσως μετά τις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης και εκ νέου υποψηφίου, Κωνσταντίνου Ζέρβα, τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος και αισιόδοξος για το μήνυμα που έστειλαν σήμερα οι συμπολίτες μου».

Δεν θέλησε ωστόσο να σχολιάσει όσα είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στη δική του τοποθέτηση.

Εμφανίστηκε μπροστά στις κάμερες συγκινημένος και απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους είπε «συγχωρέστε μου τη συγκίνηση, είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα».

Τόνισε δε ότι η ομάδα της οποίας ηγείται είναι μια «ανεξάρτητη υπερκομματική παράταξη» και ζήτησε αυτό «να γίνει σεβαστό».

Είπε ακόμη ότι σήμερα η παράταξή του «κέρδισε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων της πόλης».

Δεν παρέλειψε ωστόσο να αναφερθεί στη νυν διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, προς την οποία έριξε τα πυρά του.

«Σήμερα κλείνει οριστικά το κεφάλαιο της αδράνειας και της εγκατάλειψης. Η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας αποδοκίμασε την απερχόμενη διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα», είπε συγκεκριμένα.

Σε ό,τι αφορά στην εκλογική μάχη της επόμενης Κυριακής, στην οποία θα μονομαχήσει εκείνος με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο κ. Αγγελούδης είπε:

«Καλώ με σεβασμό, σεμνότητα και εκτίμηση τους συμπολίτες μου να στηρίξουν την προσπάθειά μας η Θεσσαλονίκη να γυρίσει σελίδα. Αύριο έρχεται μια άλλη μέρα.

Την επόμενη Κυριακή, με την ‘’Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη’’, η πόλη μας είναι έτοιμη να γυρίσει τη σελίδα που πρέπει. Σας ευχαριστώ πολύ από την καρδιά μας».

Ξεκαθάρισε, δε, ότι το εκλογικό αποτέλεσμα «είναι νίκη για τη Θεσσαλονίκη, δεν είναι νίκη του Στέλιου Αγγελούδη. Είναι η νίκη που θέλει η Θεσσαλονίκη για να γυρίσει σελίδα» και τόνισε πως «σήμερα για μας είναι μια πραγματικά μεγάλη γιορτή, με όλους τους ανθρώπους, αυτούς τους υπέροχους ενεργούς πολίτες, που αγκάλιασαν αυτήν την προσπάθεια».

«Κάναμε έναν έντιμο αγώνα, με πολιτισμό, αισιοδοξία. Ευχαριστώ πολύ τους συνυποψηφίους», είπε και τους κάλεσε «σε μια κοινή προσπάθεια, να γυρίσουμε τη σελίδα που έχει ανάγκη η πόλη».

«Είμαι πολύ χαρούμενος και αισιόδοξος για το μήνυμα που έστειλαν σήμερα οι συμπολίτες μου. Η ανεξάρτητη υπερκομματική μας παράταξη -και θέλω να το κάνω καθαρό για να γίνει σεβαστό, η ανεξάρτητη υπερκομματική μας παράταξη, ‘’Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη’’, σήμερα κέρδισε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων της πόλης», συμπλήρωσε.

Τέλος, απευθυνόμενος προς τους συνεργάτες του είπε: «Οκτώ μήνες ήσασταν μαζί μου. Σας ευχαριστώ πολύ. Αγαπούμε αυτήν την πόλη. Ήρθε η ώρα για να δουλέψουμε για αυτήν την πόλη μαζί».