Ανοιχτή παραμένει η κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ –  κυβέρνησης και ΔΕΘ, καθώς ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος, θα παραχωρήσει αύριο, Παρασκευή στις 13.30, συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, χωρίς συνάντηση με την διοίκηση του εκθεσιακού φορέα.

Η συνέντευξη θα γίνει στην αίθουσα “Αιμίλιος Ριάδης” και όχι στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, κάτι που πιθανόν να σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει εκπροσώπηση από το Δ.Σ. της ΔΕΘ.

Κομματικές πηγές σημειώνουν ότι δεν θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη, ούτε συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ, ούτε ομιλία στο πλαίσιο της Έκθεσης, αλλά μόνο συνέντευξη Τύπου «για να μην περάσει η απόπειρα φίμωσης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης», για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κατά την χθεσινή τοποθέτησή του στη Βουλή ο κ. Φάμελλος μίλησε για «απαράδεκτη μεθόδευση» που έχει κάνει η κυβέρνηση στη ΔΕΘ, αναφέροντας ότι «είναι μία απόδειξη ότι δεν σέβεστε ούτε τη δεοντολογία ούτε τη δημοκρατία ούτε την κριτική» και πως «δεν θα το αφήσουμε αυτό να περάσει έτσι».

Ο Σ. Φάμελλος ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός «παρότι υπήρχαν διαθέσιμες ημέρες», «επέλεξε να πάει με το ”έτσι θέλω” το Σάββατο, που ήταν η ημέρα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κάτι διαχρονικά κατοχυρωμένο. Και δεν μας επέτρεψε, με ευθύνη και της διοίκησης της Έκθεσης, να απευθυνθούμε στους παραγωγικούς φορείς, αλλά και στην κοινωνία της χώρας. Τέτοια εργαλεία αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων δεν μπορεί να γίνουν ανεκτά ούτε στη Θεσσαλονίκη και αυτό είναι ξεκάθαρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, θα απευθυνθεί στους φορείς της Θεσσαλονίκης, θα απευθυνθεί στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης, θα απευθυνθεί στη χώρα, γιατί οφείλουμε να αναδείξουμε τις δικές σας ανεπάρκειες. Γιατί οφείλουμε, πέρα από τις μεθοδεύσεις σας, να αναδείξουμε ότι υπάρχει πρόταση, υπάρχει διέξοδος, αλλά υπάρχει και κίνδυνος».

Σήμερα, Πέμπτη το μεσημέρι, στις 13:30, με αφορμή την λειτουργία  της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο κ. Φάμελλος θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς».