Επίθεση ομάδας αντιεξουσιαστών σε αστυνομικούς με πέτρες στο ΑΠΘ και κοντά στη βιβλιοθήκη.-

Έκτακτα μέτρα για τα καταστήματα της πόλης, όπως απομάκρυνση πάσης φύσεως υλικών ή απορριμμάτων, τα οποία δύνανται να χρησιμοποιηθούν και μπορεί να προκαλέσουν σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές και φθορές, ζητεί με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αναφορικά με την ημέρα εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου.

Στην ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος αναφέρει:

«Ενόψει του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου την ερχόμενη Πέμπτη 17/11/2022, και κατόπιν σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, σας ενημερώνουμε ότι θα υπάρξουν μεγάλες πορείες στο κέντρο της πόλης μας, με επίκεντρο τα Πανεπιστήμια.

Με σκοπό την αποτροπή κάθε παραβατικής ενέργειας, παρακαλούνται όλοι οι καταστηματάρχες, να μεριμνήσουν για την ασφάλεια των καταστημάτων τους με όλα τα ενδεδειγμένα μέσα, καθώς και για την απομάκρυνση εξωτερικά αυτών, πάσης φύσεως υλικών ή απορριμμάτων, τα οποία δύνανται να χρησιμοποιηθούν και μπορεί να προκαλέσουν σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές και φθορές.

Οι κάδοι σκουπιδιών θα αρχίσουν να μαζεύονται από την Τρίτη 15/11/2022. Για το λόγο αυτό, παρακαλούνται οι καταστηματάρχες να μην τοποθετήσουν απορρίμματα ή άλλα υλικά μπροστά στα καταστήματά τους.

Συγκεκριμένα, προτείνονται στα μέλη μας τα κάτωθι μέτρα ασφαλείας για εκείνη τη μέρα:

-Να μην βγάλουν απορρίμματα και να απομακρύνουν αυτά, αν υπάρχουν μπροστά από τα καταστήματά τους.

-Να ανεβάσουν τις τέντες των καταστημάτων τους

-Να ενεργοποιήσουν τα στόρια, ή οτιδήποτε άλλο προστατευτικό διαθέτει το κατάστημα, μετά το κλείσιμο

-Να μην κάνουν χρήση των Ι.Χ. αυτοκινήτων την συγκεκριμένη μέρα και, αν είναι δυνατόν, να τα απομακρύνουν από το κέντρο

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι με βάση τον σχεδιασμό της Αστυνομίας, την Πέμπτη 17/11/2022 οι δρόμοι θα κλείσουν στις 5μ.μ.

Οι επιχειρηματίες έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν τα καταστήματά τους, αυτοβούλως, πιο νωρίς εκείνη τη μέρα, εφόσον κρίνουν ότι είναι απαραίτητο για την ασφάλεια των καταστημάτων και των υπαλλήλων τους».

Επίθεση αντιεξουσιαστών σε αστυνομικούς στο ΑΠΘ

Επίθεση με πέτρες από ομάδα αντιεξουσιαστών δέχτηκε διμοιρία των ΜΑΤ, κοντά στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Η επίθεση εκδηλώθηκε στις 2:45 μ.μ. στο σημείο όπου διεξάγονται εργασίες κατασκευής νέας βιβλιοθήκης, εκεί όπου στεγαζόταν επί 34 χρόνια η κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό».

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 30 άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, βγήκαν αιφνιδιαστικά από την Γεωπονική Σχολή και κινήθηκαν προς τη στατική διμοιρία πετώντας πέτρες.