Μια ακόμη συγκλονιστική πτυχή έρχεται να προστεθεί στην υπόθεση της 10χρονης Μαρκέλλας, που είχε εξαφανιστεί την περασμένη Πέμπτη από την Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης, καθώς οι αρχές αποκαλύπτουν ότι τα άτομα, που εμπλέκονται στην απαγωγή, έδιναν ναρκωτικά στο κοριτσάκι και για αυτό βρισκόταν σε σύγχυση όταν βρέθηκε στο βενζινάδικο της οδού Θεμ. Σοφούλη στην Καλαμαριά.
Συγκεκριμένα, δύο ουσίες που ανήκουν στην κατηγορία των ναρκωτικών (ψυχοτρόπων ουσιών) ανιχνεύθηκαν στον οργανισμό της μαθήτριας όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που υποβάλλεται, μετά την αίσια έκβαση που είχε η υπόθεση της εξαφάνισής της.
Σύμφωνα με πηγές των διωκτικών και δικαστικών αρχών, η χορήγηση των ουσιών στη μικρή μαθήτρια έγινε «σχετικά πρόσφατα» χωρίς όμως να προσδιορίζεται επακριβώς ο χρόνος. Προς την κατεύθυνση αυτή διεξάγονται εξετάσεις που θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Πιθανότατα η λήψη ναρκωτικών φαρμάκων να ευθύνεται και για την εικόνα σύγχυσης που παρουσίασε η ίδια αμέσως μετά τον εντοπισμό της και κατά τις πρώτες συνομιλίες με τους παιδοψυχολόγους και αστυνομικούς.
Έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκες που άρπαξε την 10χρονη
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας που φέρεται να άρπαξε την 10χρονη και που -σύμφωνα με όσα προκύπτουν από αστυνομικές πηγές- προέρχεται από το περιβάλλον της οικογένειάς της. Σημειώνεται ότι αυτό επιβεβαίωσε νωρίτερα και ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», K. Γιαννόπουλος.
Παράλληλα άρχισε η έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης στον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο της μικρής μαθήτριας, ώστε να εκτιμηθούν οι μελλοντικές συνθήκες διαβίωσής της. Στο πλαίσιο αυτό κλήθηκε να καταθέσει στην εισαγγελέα ανηλίκων ο μεγάλος της αδελφός, που φέρεται να διεκδικεί την επιμέλεια της αδελφής του.
Σε δηλώσεις της, η δικηγόρος που τον συνόδευε Ανθούλα Ανάσογλου, τόνισε ότι γίνεται έρευνα για το οικογενειακό περιβάλλον και «προτάσσουμε πάνω από όλα εκείνο το σπίτι που ζούσε τους τελευταίους μήνες η μικρή, που είναι το σπίτι της γιαγιάς». «Πρωταρχικός μας στόχος», πρόσθεσε, «είναι η ηρεμία του παιδιού, η ψυχική του αποκατάσταση και η αποδοχή της όποιας πραγματικότητας».