Ελλάς-Γαλλία-Συμμαχία. Συμφωνώ και επαυξάνω με το σύνθημα. Εξάλλου, ήμουν από την πρώτη στιγμή, υπέρ του Εμανουέλ Μακρόν,γιατί πίστεψα στις αξίες του τη δεδομένη εποχή.

Πριν λίγες μέρες δήλωσε απερίφραστα για την Ελλάδα: “Είμαστε εδώ και θα είμαστε στο πλευρό σας, ειδικά όταν η ιστορία μοιάζει άδικη μαζί σας”.

Γράφει ο Νίκος Βολωνάκης

Αλλά και, ο πρόεδρος της γαλλικής βουλής Ρισάρ Φεράν, για να τιμήσει τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης, δάνεισε την περίφημη ταπισερί του Ροντέν (από μαλλί,μετάξι και χρυσό νήμα) που απεικονίζει τη Σχολή των Αθηνών, στην ελληνική Βουλή, για να εκπροσωπεί τον ανθρωπισμό σε παγκόσμια κλίμακα.

¨Η Γαλλία πάντα πίστευε ότι είναι κληρονόμος και φίλη της Ελλάδος. Η ανεξαρτησία της, η επιστροφή της στη δημοκρατία, η ένταξη της στην Ευρώπη έχουν βρει σταθερή υποστήριξη στο Παρίσι,¨  δήλωσε ο κ. Φεράν.

Και όχι μόνο αυτά, αλλά βλέπεις παντού πινελιές Γάλλων επιφανών ζωγράφων, γλυπτών κλπ να οραματίζονται την αλήθεια της Ελλάδος χάρη στην δύναμη της φαντασίας τους. Για όλα συγχαίρουμε και ευχαριστούμε…

 

Ο Νίκος Βολωνάκης στο Παρίσι κρατώντας ταμπλό για την νίκη του Εμανουέλ  Μακρόν στις προηγούμενες  εκλογές.

Αυτό που δεν περίμενα να αντικρούσω σε πεζοδρόμιο της οδού Βασ. Ολγας στη Θεσσαλονίκη, είναι δέματα που έστειλαν οι ¨Θυγατέρες της Πηνελόπης¨ από το Παρίσι. Εκεί στεγάζεται το γνωστό οικοτροφείο ¨Μέλισσα¨ με τα κορίτσια, που θα λάβουν τα δώρα από τη γαλλική πρωτεύουσα .

Αλλά, ποια είναι η ¨Μέλισσα¨; Αν και η μονοκατοικία είναι υπόδειγμα αρχιτεκτονικό της παλιάς Θεσσαλονίκης, δίπλα στην Σχολή Τυφλών, σ αυτό το κτίριο προσφέρεται φροντίδα και προστασία για παιδιά που από πολύ τρυφερή ηλικία τα στερήθηκαν. Μια αγκαλιά,που κλείνει μέσα της τα κορίτσια εκείνα που ξέχασαν να χαμογελούν, που είναι ταραγμένα,
που είναι μόνα. Εποπτεύεται από τον δήμο και επιχορηγείται από την περιφέρεια.

Αλλά, η πρόεδρος του ελληνικού τμήματος Αλεξάνδρα Χρυσοστάλλη, μια στιβαρή και μαχητική αγωνίστρια για τα συμφέροντα της ομογένειας, ήρθε να εκπληρώσει το βαρύ καθήκον. Να αναζητήσει,να βρει και να βοηθήσει τους ομογενείς, οργανώνοντας ποικίλα δρώμενα, τα τελευταία τρία χρόνια. Από την ανακαίνιση δωματίων στο ελληνικό περίπτερο της πανεπιστημιούπολης,αποστολή σχολικών βιβλίων για μαθητές σχολείου του Καναδά, διανομή-προσφορά γλυκών του Μαυρομάτη και του πασίγνωστου Πιερ Έρμε σε 400 νοσοκόμους του νοσοκομείου Ντεμπρε,διανομή 10.000 μασκών κλπ.

Στην Ελλάδα, εκτός από τη δράση για τη ¨Μελισσα¨, ενώνουν τις δυνάμεις τους
για να συγκεντρώσουν ένα ποσό για το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, που
έχει ιδιαίτερες ανάγκες λόγω της γεωγραφικής θέσης του. Γι αυτόν τον ιερό σκοπό
μπορεί ο καθένας μας ν αντιγράψει το θαυμάσιο τραγούδι της Μόνικα ¨Σωστε
τον κόσμο¨, για όποιον θέλει να κάνει μια δωρεά daughtersofpenelopeparis.com .

 Οι “Θυγατέρες της Πηνελόπης” είναι θυγατρική οργάνωση της ΑΧΕΠΑ που ιδρύθηκε το 1929,στο Σαν Φραντσισκο. Έχει ως πυλώνες την προώθηση του ελληνισμού, της εκπαίδευσης,της φιλανθρωπίας, της κοινωνικής ευθύνης, καθώς και της οικογενειακής και ατομικής αριστείας.