Η Καλαμαριά έχει κάτι περίεργο που σε «δένει» μαζί της: Ο προσφυγικός της χαρακτήρας που παραμένει ζωντανός μέσα από τις αφηγήσεις και τα στενά δρομάκια που σου δίνουν την αίσθηση της συνοικίας, σε συνδυασμό με το φυσικό κάλλος και την ακτογραμμή, που σε γεμίζουν με μια κοσμοπολίτικη αύρα.

 

Γράφει ο Χάρης Δημαράς

 

Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς η εξέλιξη της περιοχής δεν ήταν η προσδοκώμενη και η οικονομική κρίση δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση το άλλοθι της ακινησίας και του τέλματος. Είναι διαπίστωση πολλών, ότι η Καλαμαριά «αφέθηκε στη μοίρα της».

Η παραλιακή της Αρετσούς ερήμωσε, τα πεζοδρόμια στα περισσότερα σημεία δεν είναι προσβάσιμα από ΑΜΕΑ, οι λακκούβες σε κεντρικούς δρόμους μεγαλώνουν, κανένα σχέδιο δεν έχει παρουσιαστεί για το στρατόπεδο Κόδρα (αν και έχει παραδοθεί εδώ και 1,5 χρόνο), η παραλία παραμένει αναξιοποίητη.

Ο πολίτης δεν αισθάνεται έναν ισχυρό δήμο που βρίσκεται κοντά του. Αθλητικά η περιοχή είναι «στερημένη». Ελάχιστοι χώροι άθλησης, «στριμωγμένοι» κυρίως στο γήπεδο του Αριστοτέλη και στο ΔΑΚ. Τα τελευταία χρόνια δεν… μπήκε πέτρα πάνω στην πέτρα, την ώρα που σε όμορους δήμους ανακοινώνεται η κατασκευή νέου κλειστού με τη βοήθεια ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Είναι η στιγμή η Καλαμαριά να αλλάξει σελίδα. Να διοικήσουν νέα πρόσωπα, με περισσότερη όρεξη και μεράκι για να δημιουργήσουν την Καλαμαριά που θα ανταποκριθεί στις προκλήσεις της εποχής.

Να αναδείξουν στο μέγιστο βαθμό τον πολιτιστικό και ιστορικό της χαρακτήρα, να βελτιώσουν την καθημερινότητα των δημοτών, με απλές κινήσεις όπως τη δημοτική συγκοινωνία ή τη λειτουργία ης δημοτικής αστυνομίας, να φέρνουν «κοντά» κατοίκους περιοχών που αισθάνονται παραμελημένοι (Βότση, Κηφισιά), να δημιουργήσουν συνθήκες θαλπωρής και ζωντάνιας με τη διοργάνωση φεστιβάλ και εκδηλώσεων και φυσικά να βάλουν το όραμά τους και τον σχεδιασμό επί χάρτου για νέα μεγάλα έργα, που θα δώσουν πνοή και οικονομική ανάπτυξη.

Το πρώην στρατόπεδο Κόδρα με ήπιες αθλητικές δράσεις να μετατραπεί σε χώρο άθλησης και αναψυχής.

Να διεκδικηθούν με σθένος από την Πολιτεία αναξιοποίητοι χώροι ώστε τα παιδιά μας να αθλούνται υπό καλύτερες συνθήκες. Η βούληση υπάρχει. Η Καλαμαριά χρειάζεται επανεκκίνηση!

 

Aris Temekenidis Καλαμαριά Πρώτη Ξανά #ΜπορούμεΠολύΚαλύτερα #ΑλλάζουμεΔιοίκηση #ΑλλάζουμεΔήμαρχο #ΑλλάζουμεΤηνΚαλαμαριά

Gepostet von Haris Dimaras am Freitag, 24. Mai 2019

 

ΧΑΡΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ» ΤΟΥ ΑΡΗ ΤΕΜΕΚΕΝΙΔΗ