Παρά την σημαντική μείωση στο ποσοστό θνησιμότητας βρεφών και νηπίων, 15.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών εξακολουθούν να πεθαίνουν καθημερινά σε ολόκληρο τον κόσμο, από ασθένειες που μπορούν να προληφθούν.

Αυτό αναφέρει έκθεση του ΟΗΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα. Μεταξύ των αιτίων εξέχουσα θέση κατέχει βέβαια η πείνα! Η είδηση αυτή δεν αναφέρεται σε κανένα δελτίο ειδήσεων και σε καμιά εκπομπή, από αυτές που με κατακλυσμιαίο τρόπο εμφανίζονται καθημερινά στα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, για να μαθαίνουμε επίμονα τα περί του κορονοϊού.

Γράφει ο Άγγελος Κολοκοτρώνης

Μάλιστα. Είδηση είναι κι αυτή, παγκοσμίου ενδιαφέροντος. Καμιά αντίρρηση. Αυτή η επίμονη ενημέρωση προφανώς στοχεύει στη διάσωση τού πολυτιμότερου αγαθού του ανθρώπου, που είναι η ζωή του.

Μέχρι εδώ, απλώς υπάρχει η διαπίστωση μιας πλάστιγγας που γέρνει (αφού δεν θεωρείται ίσης τουλάχιστον σημασίας με τον κορονοϊό το γεγονός ότι πεθαίνουν κυρίως από πείνα 15.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο).

Κάπως έτσι όμως οι «αόρατες δυνάμεις» επενεργούν και κατευθύνουν την ενημέρωση εκεί που επιθυμούν. Στόχος αυτή τη φορά είναι να προκαλέσουν φόβο στους λαούς και να καταρρεύσει η παγκόσμια Οικονομία. Ή μήπως δεν είναι έτσι;

Τα άλλα περί νυχτερίδων, ας με συγχωρήσει η… παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, αλλά μου θυμίζουν παιδικό παραμύθι, με την κοκκινοσκουφίτσα να κινδυνεύει να την κατασπαράξει ο λύκος. Κατά σύμπτωση όμως το «θήραμα» του «λύκου», είναι και πάλι οι ηλικιωμένοι. Τυχαίο; Ναι, απολύτως τυχαίο.

Αλλά, οι συμπτώσεις, όταν είναι πολλές παύουν να είναι συμπτώσεις. Το τι συνέβη πραγματικά πολλοί το υποπτεύονται, λίγοι το λένε και όσοι το λένε, χαρακτηρίζονται ήδη «γραφικοί» και «ψεκασμένοι». Πολύ καλά.

Το άλλο «συμπτωματικό» είναι ότι στην «Αποκάλυψη του Ιωάννου» – ρίξτε μια ματιά- περιγράφονται με το «νι» και με το «σίγμα», όσα σήμερα συμβαίνουν στον κόσμο, την ίδια ώρα που λοιδορούνται συστηματικά όσοι -όχι αστόχαστα- αναφέρονται στα ως επερχόμενα ήδη «τσιπάκια», που τα λοιδορούν επίσης οι έχοντες την μπαγκέτα «συμφωνικής ορχήστρας». Και τα οποία «τσιπάκια» φανερώνονται στο «φινάλε», μετά δηλαδή το «κρεσέντο» του φόβου και των έμμεσων απειλών.

Παράλληλα πολιτικοί μιλούν για παγκόσμια διακυβέρνηση, που στόχο έχει τον απόλυτο έλεγχο των πολιτών, που θα καταλήξουν –όπως ήδη γίνεται δοκιμαστικά- να «δίνουν λογαριασμό», ακόμη και για μια βόλτα στη γειτονιά τους, ώστε να ξέρουν οι «παγκοσμιοποιητές» τι τρώμε, ποιες αρρώστιες έχουμε και ποιες κοινωνικές και άλλες αδυναμίες. Με τελικό στόχο να μας ελέγχουν (εκβιάζουν), καλύτερα και να μας απονευρώσουν, μέχρι να μας καταστήσουν σαν πρόβατα κλεισμένα στο μαντρί!

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Δεν είχα σκοπό να αναφερθώ σ΄αυτά, εγκαταλείποντας το χιούμορ μου. Τα ανέφερα όμως, διότι κάθε φορά που βήχω, λόγω τσιγάρου, οι συγγενείς μου, με ρωτούν, γεμάτοι αγωνία, αν είμαι καλά στην υγεία μου. Συχνά ανοίγουν κρυφά την πόρτα του υπνοδωματίου μου, για να διαπιστώσουν αν… αναπνέω!

Γιατί το κάνουν αυτό; Μα, δικαιολογημένα. Τριάντα φορές την ημέρα ακούν από όλα τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, ότι οι άνω των εβδομήντα ετών, με υποκείμενα νοσήματα, είναι οι… «αγαπημένοι» του κορονοϊου.

Έτσι κι εγώ, κάθε πρωί που ξυπνάω, αναρωτιέμαι πώς γίνεται και ζω ακόμα και λέω μήπως είμαι ήδη στην κόλαση και ζω αυτόν τον καθημερινό εφιάλτη!