*** Διέταξε προκαταρκτική εξέταση, λέει,  ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής αγωγής να παραγγείλει την σχετική έρευνα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκειμένου να δούμε αν υπάρχουν ευθύνες για τις εκτεταμένες πλημμύρες της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη. Τι ευθύνες; Θα διερευνηθεί αν είχαν καθαριστεί τα φρεάτια για την απορρόφηση των υδάτων της βροχής. Άλλη μια προκαταρκτική ανάμεσα σε πολλές άλλες, έτσι για ικανοποίηση των αισθημάτων οργής της κοινής γνώμης. Το έχουμε ξαναδεί το έργο… Για τα μάτια του κόσμου !

*** Πάντως εγώ έχω μια καλή εικόνα από τις προσπάθειες μερικών δήμων και συνεργείων της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής, τόσο για την απάντληση των υδάτων, όσο και για την κοπή δέντρων, που είχαν πέσει από την καταιγίδα, προκειμένου να απελευθερωθούν οι δρόμοι. Στην Καλαμαριά υπήρξαν τουλάχιστον πέντε παρεμβάσεις της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για απομάκρυνση δέντρων τις προηγούμενες μέρες, κάτι που έδειξε με ανάρτησή του και ο Δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλης.

*** Βέβαια η αντιπολίτευση στον Δήμο και ιδιαίτερα η παράταξη “Καλαμαριά πρώτη ξανά” του Άρη Τεμεκενίδη επικρίνει τον Δήμαρχο για τις συχνές αναρτήσεις του, που αποδίδονται σε δημοσιοσχετίστηκες διαθέσεις, αλλά δεν είναι κακό να μαθαίνει το ευρύ κοινό τις δραστηριότητες του κ Δαρδαμανέλη και των συν αυτώ παραγόντων και υπηρεσιών. Πιο πολύ ενοχλούν μάλλον κάποιες εμφανίσεις σε εκδηλώσεις ψυχαγωγίας – διασκέδασης, για τις οποίες κάποιοι θα έλεγαν ότι “εδώ ο κόσμος έχει προβλήματα και αυτοί γλεντούν…”

*** Μισές και λειψές είναι οι απαντήσεις της πολιτισμένης ελληνικής πλευράς στις απροκάλυπτες επιθέσεις του Ερντογάν, του Ακάρ και όλης της τουρκικής κουστωδίας, που καταγγέλλουν την Ελλάδα και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για ασυνέπεια λόγων και πράξεων. Είπε βέβαια ο κ. Μητσοτάκης ότι μετά το γεύμα με τον Ερντογάν, η Τουρκία ήρξατο χειρών αδίκων με τις υπερπτήσεις στο Αιγαίο και τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, οπότε η Ελλάδα κατήγγειλε αυτή την παράνομη συμπεριφορά διεθνώς, αλλά χλιαρώς…  Μάλλον δεν είναι αποδοτική η αμυντική τακτική. Και στην επικοινωνία χρειάζεται δυνατή επιθετική γραμμή.

*** Έχουμε αφεθεί στο έλεος των πετρελαϊκών εταιριών και των διεθνών κερδοσκόπων στο θέμα της συνεχούς αύξησης των τιμών των καυσίμων. Κάθε εβδομάδα συν 0,10 λεπτά η αμόλυβδη και φτάνουμε σιγά – σιγά στα 2,50 ευρώ το λίτρο. Οι τιμές είναι ίδιες σε όλα τα πρατήρια, πλην ορισμένων “θαυματοποιών”, που την κρατούν πιο χαμηλά, κύριος οίδε πως τα καταφέρνουν. Το περίεργο είναι ότι εδώ και 20 μέρες το πετρέλαιο στις διεθνείς τιμές έχει σταθερά 120 ευρώ το βαρέλι, ενώ η αύξηση στην κατανάλωση έχει φτάσει στο 20%. Δηλαδή ακόμη και η δικαιολογία ότι φταίνε μόνο οι διεθνείς τιμές δεν ευσταθεί. Μάλλον παίζονται χοντρά παιχνίδια κερδοσκοπίας, κάτι, που θα κοστίσει στην κυβέρνηση. Ίσως πληρώσει ακριβά την ακρίβεια…

*** Και για να μην μας πιάσει κατάθλιψη, προτείνουμε ενημέρωση με χιούμορ: Διογένης Δασκάλου κάθε πρωί 09.00 – 10.00 στον F.M 100 για πηγαίο χιούμορ και αυθόρμητο γέλιο. Και αύριο Παρασκευή 17 Ιουνίου στην Πλαζ Αρετσούς. Διογένης Δασκάλου & Monie & Monie Conniente.

Ο Σχολαστικός