Παγκόσμια μέρα ποδηλάτου προχθές, 3 Ιουνίου και παγκόσμια μέρα της μητέρας μεθαύριο. Καμία σχέση το ένα με το άλλο. Αλλά, οι εκάστοτε νονοί κάποτε βαφτίζουν ακόμη και τα πατίνια τους, για να καρπωθούν τη δόξα και τα οφέλη που προκύπτουν…

Θα σταθώ λίγο  περισσότερο στην πρώτη γιορτή, γιατί αφορά ένα μέσο κοινό,καθόλου απαιτητικό, προσιτό σε κάθε κατηγορία μισθωτού, οικολογικό, προφανώς περιβαλλοντολογικό και βέβαια αντιρυπογόνο και πρώτης τάξεως γυμναστικό όργανο.

Γράφει ο Νίκος Βολωνάκης 

Αυτό λοιπόν, το δίτροχο ήρθε στην επιφάνεια τις προηγούμενες μέρες, για να επιδειχθούν τα πολλά του πλεονεκτήματα, ειδικά στον συνωστισμό αυτοκινήτων των μεγαλουπόλεων. Έτσι, είδαμε να βγαίνουν στη δημοσιότητα σχέδια των δήμων για ειδικούς δρόμους, δηλώσεις και βραβεύσεις των καλύτερων πεντάλ της χώρας, ακόμα και οι δήμαρχοι της Αθήνας και του Πειραιά κατέβηκαν με ποδήλατα στο κέντρο της πρωτεύουσας για να φωτογραφηθούν, κάνοντας συλλογική ποδηλατάδα. Πολύ ωραίος τρόπος επικοινωνίας και μάλιστα οικονομικός…

Αλλά, αν είχαμε συνειδητοποιήσει την σημασία εφαρμογής της φυσικής δραστηριότητας για να διατηρήσουμε καλή υγεία, δεν θα αγνοούσαμε τα καλά του ποδηλάτου σε ο,τι αφορά την λίμπιντο του γυναικείου φύλου.

Και όμως, ερευνητές του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας σκέφθηκαν και αναρωτήθηκαν αν το δημοφιλές αυτό σπορ έχει επίδραση σε μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία των γυναικών.Και φυσικά, μεγάλος νικητής αναδείχθηκε το ποδήλατο!

Για να τονώστε τη λίμπιντο σας και να έχετε πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή, πατήστε τα πετάλια με μεγάλη δύναμη… Είναι το συμπέρασμα της μελέτης των ερευνητών της Καλιφόρνιας, μετά από εξέταση 3.100 γυναικών κάτω των 40 ετών,των οποίων το 34 ο/ο δεν ήταν φαν του δίτροχου, ενώ το 13 ο/ο έκαναν και στον..ύπνο τους
ποδήλατο.

Όλες οι συμμετέχουσες απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με τον τύπο του ποδηλάτου, το είδος της σέλας, τη γωνία που βολεύει, το ύψος του τιμονιού η ακόμη και την περιοχή που τους αρέσει να ποδηλατούν.

Σ αυτές τις πληροφορίες οι επιστήμονες πρόσθεσαν και δεδομένα άλλου είδους, όπως ενδείξεις της μυικής μάζας, καπνίσματος, διαβήτη η υπέρτασης, αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο: όσο οι γυναίκες γνωρίζουν πιο συστηματικά τα πετάλια, τόσο η λίμπιντο τους θα εμφανίζεται καλύτερη !
Όπως καταλάβατε καμία σχέση με την γιορτή της μητέρας που στο εξωτερικό γιορτάζεται την Κυριακή…