Κάνοντας μια περιδιάβαση (χαλαρή περιήγηση) στο διαδίκτυο προσπαθώ να βρω έστω μια είδηση, μια ανάρτηση που να δίνει μια νότα αισιοδοξίας, να γίνεται κάτι, που να παραπέμπει στην ελπίδα, να δημιουργείται μια εντύπωση, έστω ψεύτικη, ότι η ευχάριστη προσμονή δεν μας εγκατέλειψε.

Από που να αρχίσω και που να τελειώσω; Μαυρίλα παντού, μπορεί κι αστροπελέκι, αφού οι πρώτες “ειδήσεις”  αναφέρονται σε πιθανό πόλεμο με την Τουρκία (μαυρίλα, αστροπελέκι, μα το σπαθί γοργάστραψε,και νά! η βροντή τουφέκι!, όπως έγραφε ο Κωστής Παλαμάς).

Πάμε παρακάτω:

  • Θρίλερ με το Oruc Reis – Κωφεύουν οι Γερμανοί στο ελληνικό αίτημα για κυρώσεις στην Τουρκία. (Ναι, δεν το ξέραμε… Μόνο η Κοσιώνη, βοηθούντος και του Παπαχελά, λέει ότι αλλάζουν στάση οι Γερμανοί και οι Αμερικανοί, ίσως επειδή παίζουν με τις λέξεις. Όντως, αυτό το παίζουν στα δάχτυλα… ).
  • Άρθρο κόλαφος στους ΝΥΤ: «Διαταραγμένος ο Ερντογάν – Πώς να τον σταματήσουμε». (Το κατάλαβαν επιτέλους και οι Αμερικάνοι καθηγητές ότι δεν πάει καλά ο άνθρωπος. Και ρωτάνε εμάς πως θα τον σταματήσουν. Δίπλα σας είναι ο Τραμπ, γιατί δεν τον ρωτάτε;)

  • Αλ. Τσίπρας: Ποιες είναι οι “κόκκινες γραμμές” του Μητσοτάκη για το Oruc Reis; (Καιρός είναι να ανάψει καμιά πολιτική φωτιά στο εσωτερικό  και να τρωγόμαστε μεταξύ μας, ενώ το πλοίο θα πλησιάζει στο Καστελόριζο…)
  • Σε ποιες φυλακές θα οδηγηθούν οι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής. (Βάζουν μπροστά και τις φωτογραφίες του Μιχαλολιάκου και του Κασιδιάρη. Α, πα πα πα… Αηδία)
  • Πως έφυγε στις Βρυξέλλες ο Λαγός… (Εμ πως αλλιώς, ρε παιδιά; Σαν λαγός…)
  • Ξέσπασε πολιτική κρίση στην Κύπρο με τα «χρυσά διαβατήρια» (Καλά παιδιά και οι εν Κύπρω αδελφοί μας. Ο Τούρκος ανοίγει τα Βαρώσια κι αυτοί έχουν το μυαλό τους στην κονόμα…)
  • Εντονο φραστικό επεισόδιο Τσαβούσογλου με τη Σουηδή ΥΠΕΞ  για Ελλάδα, Κύπρο και Συρία. (Μπράβο κυρία μου. Μόνο μια γυναίκα θα μπορούσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Σιγά μην περιμένουμε από τον Σαρλ Μισέλ, τον Μπορέλ και τον Μάας. Αυτοί Μαασούν τα λόγια τους…)
  • Κορωνοϊός: Ιδού οι “κόκκινες” περιοχές. (Εδώ να δείτε πίκρα. Όχι μόνο γιατί η εξάπλωση δεν λέει να κοπάσει, αλλά γιατί δεν βάζουμε μυαλό. Οι Έλληνες, καθώς είμεθα …εξυπνότεροι ο ένας από τον άλλο, τρωγόμαστε σε καφενεία, σούπερ μάρκετ και πλατείες γιατί οι περισσότεροι δεν φοράνε μάσκες και οι άλλοι ενοχλούνται. Τους ακούς μάλιστα να λένε “η αλήθεια είναι…” και ξανά “η αλήθεια είναι…”. Αυτοί μόνο γνωρίζουν την αλήθεια, την αληθινή αλήθεια… Και έτσι έχει γίνει σλόγκαν αυτό το “η αλήθεια είναι…” Μικροί και μεγάλοι αναμασούν την ίδια καραμέλα. Αυτή είναι η αλήθεια!
  • Σοκ στη Νίκαια: Καθηγητής μαχαίρωνε σκύλο στα πλευρά στη μέση του δρόμου. (Προηγήθηκε ένας άλλος στην Κρήτη. Τι κακό είναι αυτό; Τους φταίνε οι άνθρωποι και μαχαιρώνουν τα ζώα, τα ζώα…)
  • Διπλό φονικό Λουτράκι: Χτυπούσε το ζευγάρι με τσεκούρι σε κατάσταση αμόκ. (Η φρίκη σε όλη της την άβυσσο. Αποστροφή …)

  • Θεσσαλονίκη: Απίστευτη εικόνα στη Λεωφόρο Νίκης με τη στεριά να γίνεται θάλασσα. (Τι έχουν να δουν ακόμα τα ματάκια μας… Τρελάθηκαν και τα καιρικά φαινόμενα).

  • Τί απαντά ο Νίκος Μουτσινάς στην Ιωάννα Μαλέσκου. (Αυτή την είδηση σήμερα την πρόσεξα. Πως μου είχε ξεφύγει; Έτσι εξηγείται γιατί είχα αϋπνίες χθες το βράδυ…)
  • Το ψυχρό μέτωπο έφερε 2.500 κεραυνούς.

(Και λίγους έριξε…)