Εικόνες αναρχούμενης χώρας επικρατούν αυτές τις μέρες σε πάρκα και πλατείες της Αττικής, αλλά και πολλών ακόμη πόλεων, καθώς οι “κουρασμένοι” νεαροί ξεσαλώνουν χορεύοντας και πίνοντας ποτά μέχρι πρωίας, ανύποπτοι για το έγκλημα, που διαπράττουν, ενώ οι αρχές ποιούν εντέχνως την νήσσαν …

Πρόκειται για εικόνες, που γυρίζουν την χώρα στο σκοτάδι, μακριά από κάθε έννοια ψυχαγωγίας και πολιτισμού με άτομα του συρμού, που παρασύρονται από οργανωτές πάρτι με ύποπτες προθέσεις, που μπορεί να είναι από “μπαρίστες” – επαγγελματίες της νυχτερινής ζωής μέχρι διακινητές ουσιών, αφήνοντας με επιλεγμένους D.J. και με λίστες τραγουδιών από υπολογιστές, τα ανύποπτα νιάτα να χορεύουν τον χορό του “ντάμπα – ντούμπα” μέσα στον νιρβάνα  της αμεριμνησίας και της άγνοιας.

Την ίδια ώρα εκατοντάδες συνάνθρωποι αναπνέουν δύσκολα διασωληνωμένοι στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων, ζώντας έναν τρομερό εφιάλτη, που δεν μπορούσαν να διανοηθούν ποτέ ότι θα τους συμβεί.

Ακούς τους επιστήμονες να λένε ότι οι επιπτώσεις των σημερινών εικόνων από τα κορωνοπάρτι θα φανούν σε 15 μέρες στα νοσοκομεία, αλλά ουδείς τους πιστεύει. Δεν ακούν τους επιστήμονες, ακούν τους “μπαρίστες…”

Και όλα αυτά, αφού  ξέρουμε πλέον όλοι ότι οι μεταδόσεις του διαβολοϊού γίνονται από τις μαζώξεις, τους συνωστισμούς και τις στενές επαφές. Και σαν να βάζει ο διάβολος την ουρά του να επηρεάζει αυτά τα παιδιά και να τα στέλνει ως προάγγελους της διασποράς και του θανατικού σε πλατείες και πάρκα, να γίνουν ασυμπτωματικοί φορείς και μετά να κολλήσουν τους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες. Να κολλήσουν ακόμη και νέους ανθρώπους, αφού από τα στοιχεία προκύπτει ότι ο μέσος όρος των εισαγομένων στα νοσοκομεία είναι ηλικίας 44 ετών.

Τι άλλο από διαβολική συνεργία μπορεί να είναι αυτό; Να ξέρεις ότι οι πιθανότητες να κολλήσεις τον καταραμένο είναι πολύ μεγάλες και εξίσου πολλαπλές είναι να τον μεταδώσεις σε δικούς του ανθρώπους, αλλά να μην σε νοιάζει.

Διάβαζα την συγκλονιστική περιγραφή του συναδέλφου Γιώργου Σκαμπαρδώνη στα ΝΕΑ για την εφιαλτική κατάβαση των νοσούντων στο σκοτάδι και ανατρίχιασα από τον τρόμο. Σκέφτηκα πόσοι συνάνθρωποί μας πέρασαν αυτή την δοκιμασία, πόσοι έφυγαν με την αίσθηση του πνιγμού από άπνοια και πόσοι συμπολίτες μας δεν κατάφεραν να πουν ούτε ένα αντίο, ούτε ένα “σαγαπώ” στους δικούς τους ανθρώπους.

Ε λοιπόν αυτό, που κάνουν οι απερίσκεπτοι νεολαίοι με το πρόσχημα της κούρασης είναι έγκλημα σε βάρος της δημόσιας υγείας και της ζωής συνανθρώπων μας. Και όσοι επικαλούνται το δικαίωμα της ελευθερίας στην επιλογή θα πρέπει να καταλάβουν ότι προηγείται το δικαίωμα στη ζωή. Αλλιώς διαπνέονται από φασίζουσες ιδέες του τύπου “η ζωή μου, ο θάνατός σου…”

Και αφού οι αστυνομικές αρχές δεν θέλουν να το καταλάβουν ή εντέχνως ποιούν την νήσσαν γιατί δήθεν φοβούνται προβοκάτσιες ας παραδεχθούν ότι αυτό ισοδυναμεί με ανικανότητα, μαζί με την κυβερνητική ηγεσία, που, αφήνει να κυκλοφορεί ο διάβολος αγκαζέ με τον θάνατο στα πάρκα και στις πλατείες για να μην έχει η παράταξη πολιτικό – εκλογικό κόστος.

Αυτή δεν είναι στάση έντιμης πολιτικής συμπεριφοράς, κύριε πρωθυπουργέ. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο να βλέπει να γίνονται τα νοσοκομεία απέραντα νεκροτομεία κι εσείς να φοβάστε τις προβοκάτσιες και να αφήνετε τον διάβολο να χορεύει “ντάμπα – ντούμπα” μαζί με μεθυσμένα κοριτσάκια πάνω σε τραπέζια.

Και στο κάτω -κάτω ένα ακόμη ερώτημα: Αφού οι αστυνομικοί είναι απαθείς και οι υπουργοί κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους, οι εισαγγελείς τι κάνουν; Υπάρχουν άραγε δικαστές στο Βερολίνο ή μήπως ζούμε στην εποχή της γενικής ασυδοσίας και της θανατηφόρου αδιαφορίας;