Ένα πλήρες κείμενο για την καλλιτεχνική διαδρομή και τον υπέροχο χαρακτήρα του αγαπημένου ερμηνευτή Δάκη, που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 79 ετών, δημοσίευσε ο δημοσιογράφος Σωτήρης Θεολογίδης στο Facebook ως ελάχιστη απόδοση τιμής και αγάπης στον καλλιτέχνη, που συντρόφευσε με τα τραγούδια του τις γενιές μας. 

 

Κείμενο: Σωτήρης Θεολογίδης

“Η πανελλήνια θλίψη για την αποδημία του αποτελεί το δικό μας πικρό «αντίδωρο» για όσα μας προσέφερε και όσα μας αφήνει. Θα μας θυμίζει πάντα τα «καλύτερα μας χρόνια”
Εδώ το πλήρες κείμενο :
Γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1943 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Το 1963 ήρθε στην Ελλάδα και σχεδόν ένα χρόνο μετά ξεκίνησε να τραγουδά σε χώρους διασκέδασης.
Το 1964 ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο, στα αγγλικά, με τίτλο «Deep in the heart of Athens» και ακολούθησαν δίσκοι που γνώρισαν αμέσως μεγάλη επιτυχία, στα Γαλλικά, Ιταλικά και Αγγλικά.
Οι επιτυχίες του εκείνης της περιόδου ήταν: Monsieur Cannibal, Tu Veux ou tu veux pas, Mourir ou vivre, Gaston.
Μιλούσε δύο ακόμη ξένες γλώσσες (ισπανικά και αραβικά), γεγονός που επέτρεπε να ερμηνεύει διεθνές ρεπερτόριο.
Το 1968 ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο στα Ελληνικά με τίτλο «Γεια σου σ′ ευχαριστώ» με τον συνθέτη Κώστα Ξενάκη και αμέσως μετά ακολούθησε η πρώτη του συνεργασία με τον Μίμη Πλέσσα και τις διαχρονικές επιτυχίες «Τόσα καλοκαίρια» και «Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά».
Η αποδοχή του κοινού τον τοποθέτησε γρήγορα ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς ερμηνευτές της εποχής.
Συνεργάστηκε με Έλληνες συνθέτες όπως οι: Μίμης Πλέσσας, Γιάννης Σπανός, Γιώργος Κατσαρός, Γιώργος Χατζηνάσιος, Κώστας Χατζής, Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Κώστας Ξενάκης, Γιώργος Θεοφάνους, Νίκος Λαβράνος, Νίκος Καρβέλας, Γιώργος Θεοδοσιάδης κ.ά.
Τραγούδησε στίχους σπουδαίων στιχουργών όπως οι Πυθαγόρας, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Μάνος Ελευθερίου, Δημήτρης Ιατρόπουλος, Σώτια Τσώτου.
Πραγματοποίησε πολλές ζωντανές εμφανίσεις σε χώρους διασκέδασης («Rex», «Diogenis Palace», «Νεράιδα», «Φαντασία», «Αστέρια», «Αθηναία») και συνεργάστηκε με τους Μαρινέλλα, Κώστα Χατζή, Γιάννη Πάριο, Χάρις Αλεξίου, Άννα Βίσση κ.α.
Σε διεθνές επίπεδο είχε συνεργαστεί με τους Rolling Stones, Σαρλ Αζναβούρ, Δαλιδά, Μίλβα, Τζο Ντασέν, Σασά Ντιστέλ και Ντέμη Ρούσσο, με τον οποίο ήταν ξαδέρφια.
Είχε συμμετάσχει, επίσης, σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, στα Θέατρα Βέμπο, Παρκ, Κοτοπούλη-Ρεξ και αλλού.
Είχε εμφανιστεί, ακόμη, σε τηλεοπτικές παραστάσεις και σε πολλές ελληνικές ταινίες («Γοργόνες και μάγκες», «Η θεία μου η χίπισσα»)
Εκπροσώπησε την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ Τραγουδιού, αποσπώντας διακρίσεις και βραβεία.
Βρισκόταν από το 1967 στην πρώτη γραμμή του Ελληνικού τραγουδιού. Η δισκογραφία του αποτελείται από 39 LP & CD και 19 singles & 45άρια.
Η τελευταία δισκογραφική δουλειά ήταν το CD με τίτλο «Moments» (2008) του Μίμη Πλέσσα στο οποίο τραγουδά σε 7 γλώσσες.

Με την βελούδινη φωνή και το χαμόγελό του 

Έμεινε μακριά από κάθε είδους πολιτική ή κομματική αντιπαράθεση.
Αφοσιωμένος πάντα στο κοινό που τον ακολουθούσε πιστά για την βελούδινη φωνή του και το χαμόγελό του.
Η γενναιότητα με την οποία αντιμετώπισε την δοκιμασία της υγείας αποτέλεσε ένα ακόμη δείγμα της ποιότητας που χαρακτήριζε την προσωπικότητα του.
Η πανελλήνια θλίψη για την αποδημία του αποτελεί το δικό μας πικρό «αντίδωρο» για όσα μας προσέφερε και όσα μας αφήνει.
Θα μας θυμίζει πάντα τα «καλύτερα μας χρόνια».
Δεν είναι τυχαίο που «έντυσε» με την φωνή του το ομώνυμο σίριαλ της ΕΡΤ 1.
…………………………………………………………………….
Αύριο η κηδεία του Δάκη 
Αύριο, Τρίτη 31 Μαΐου, στις 11:00 το πρωί στο Κοιμητήριο Γλυφάδας θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του Δάκη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών, ύστερα από μάχη χρόνων με τον καρκίνο.

Εκεί, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και απλός κόσμος θα του πουν το «ύστατο χαίρε» και θα τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία.