Αγύριστα μυαλά; Μονομερώς ενημερωμένοι; Αντιδραστικοί της δεκάρας; Ιδεολογικά και πολιτικά παραπλανημένοι; Εμμονικοί και ιδεοληπτικοί από ψευτοεγωϊσμό; Τι να πεις;

…………………………………………………….

Η περίπτωση της ερμηνεύτριας Αγγελικής Ηλιάδη, που δεν πίστευε ότι υπήρχε κορωνοϊός και ότι σκότωνε κόσμο, αλλά τώρα νόσησε η ίδια και περιγράφει τις δύσκολες μέρες της καραντίνας.

…………………………………………………………………

Δεκάδες άνθρωποι, γνωστοί στο ευρύτερο κοινό, όπως δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, πολιτικοί, αλλά και απλοί πολίτες βγαίνουν καθημερινά στα μέσα ενημέρωσης και περιγράφουν την επώδυνη περιπέτειά τους από την στιγμή, που διαγνώστηκαν με κορωνοϊό.

Τελευταίες οι περιπτώσεις ενός 40χρονου Θεσσαλονικιού, που νοσηλεύτηκε στο ΑΧΕΠΑ και βγήκε ευθαρσώς στην τηλεόραση για να πει την αλήθεια, καθώς και της ερμηνεύτριας Αγγελικής Ηλιάδη, που δεν πίστευε ότι υπήρχε πρόβλημα, αλλά τελικά νόσησε η ίδια.

Τώρα περιγράφει την περιπέτειά της και απευθύνει έκκληση σε όλους για τήρηση των μέτρων προστασίας.

Γράφει ο Νίκος Δημαράς

Παρά ταύτα ένα μεγάλο μέρος των πολιτών και κυρίως της νέας γενιάς αμφισβητεί άλλοτε την ύπαρξη του ιού και άλλοτε τις θανατηφόρες επιπτώσεις της νόσου, με τον ισχυρισμό ότι οι ηλικιωμένοι έτσι κι αλλιώς θα πέθαιναν, μια άποψη που κρύβει ακραίο ηλικιακό ρατσισμό (προθάλαμο του φασισμού), ή ότι οι θάνατοι είναι από γρίπη και άλλες αιτίες, αλλά τους αποδίδουν οι αρχές στον κορωνοϊό.

Αγύριστα μυαλά; Μονομερώς ενημερωμένοι; Αντιδραστικοί της δεκάρας; Ιδεολογικά και πολιτικά παραπλανημένοι; Εμμονικοί και ιδεοληπτικοί από ψευτοεγωϊσμό; Τι να πεις; Δεν πιστεύουν κανέναν.

Βγαίνουν επίσημα οι διεθνείς οργανισμοί, όπως έχουν συγκροτηθεί σε όλα τα δημοκρατικά πολιτεύματα, βγαίνουν επώνυμα υπουργοί με τις φάτσες τους στο γυαλί, βγαίνουν εκατοντάδες κορυφαίοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο και δίνουν πλήρη στοιχεία, βγαίνουν νοσοκόμες και νεκροθάφτες περιγράφοντας την λαίλαπα, αλλά οι αντιρρησίες τίποτα.

“Ξένα σκοτεινά κέντρα για να μας ελέγχουν οικονομικά και να μας κάνουν προβατάκια”, κρύβονται πίσω, λένε με κατηγορηματικό ύφος, αγνοώντας πόση ζημιά κάνουν οι ίδιοι στην οικονομία και στην κοινωνία, αρνούμενοι να εφαρμόσουν τα μέτρα.

Διότι όσο η εξάπλωση συνεχίζεται και αυξάνεται άλλο τόσο θα συνεχίζονται και οι περιορισμοί με συνέπεια να μειώνεται η παραγωγική δραστηριότητα και να βαθαίνει το κενό στην οικονομία.

Μερικοί άλλοι υποστηρίζουν ότι δεν χρειάζονται τα μέτρα, αλλά να περάσουμε στην “ανοσία της αγέλης”, που σταδιακά θα δείξει ότι περνάει η πανδημία και έτσι δεν θα πληγεί η οικονομία… Δοκίμασαν το πείραμα η Σουηδία, οι ΗΠΑ, η Βραζιλία και μερικές ακόμα χώρες, με “τσαμπουκάδες” ηγέτες, αλλά τώρα κλαίνε.

Επικράτησε η “α-νουσία” της αγέλης, διότι χωρίς νου και γνώση έρχονται τα περισσότερα κακά του κόσμου.

Σίγουρα τα πράγματα είναι σοβαρά, σίγουρα δεν μπορεί να βουλιάξει η οικονομία, σίγουρα πρέπει να δουλέψει η αγορά και να καλλιεργείται η ελπίδα των νέων και το δικαίωμά τους για να ζήσουν μια καλύτερη ζωή, αλλά αυτό δεν θα γίνει με την αντίδραση και την άρνηση απέναντι στα μέτρα.

Άλλωστε η ιστορία αποτελεί την καλύτερη απόδειξη για το πως αντιμετωπίστηκαν οι πανδημίες και οι επιδημίες στο πέρασμα των αιώνων.

Πόσος κόσμος θερίστηκε και πόσος πόνος κατέκλυσε εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι να βρεθούν φάρμακα και εμβόλια.

Η περίπτωση της Αγγελικής Ηλιάδη

Η Αγγελική Ηλιάδη ήταν από αυτούς, που δεν πίστευαν ότι υπήρχε κορωνοϊός και ότι σκότωνε κόσμο. Γράφει συγκεκριμένα: “Λίγους μήνες πίσω θυμάμαι δεν το πίστευα ή έστω πίστευα ότι είναι κάτι απλό δίχως σημασία, κάτι που δεν αποτελεί κίνδυνο. Έχουν περάσει 12 μέρες από τοτε που νόσησα… 12 πολυ δυσκολες μερες για μένα…”

Η ερμηνεύτρια πριν από μερικά 24ωρα αποκάλυψε πως βρίσκεται σε αυστηρή καραντίνα  και έκανε μια ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram δημοσιεύοντας στο προφίλ της μια φωτογραφία των παιδιών της. Έγραψε πόσο της λείπουν τα παιδιά, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι να τηρούμε τα μέτρα προστασίας.

Ολόκληρη η ανάρτηση της τραγουδίστριας:

«Μου λείπετε τόσο πολύ παιδάκια μου! Ανυπομονώ να σας πάρω αγκαλιά και να μπορω και πάλι να σας φροντίσω, αφού πρώτα θα έχω φροντίσει την υγεία μου. Φίλοι μου ο κορωνοϊος δεν κάνει διακρίσεις, πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι διατρέχουμε τον ίδιο κίνδυνο πάντα με απρόβλεπτες συνέπειες!

Ο κάθε άνθρωπος, ο κάθε οργανισμός αντιδρά και προσβάλλεται διαφορετικά… Φοράμε μάσκα παντού τηρούμε τους κανόνες υγιεινής! Σεβόμαστε τον εαυτό μας, την οικογένεια μας, όλους τους συνανθρώπους μας… Χωρις υπερβολες, τρελα και αγχος. Απλά προσέχουμε! Μπορούμε και να δουλευουμε, μπορούμε και να διασκεδάζουμε… Μπορούμε να κάνουμε τα πάντα με προσοχή και σεβασμό. Λίγους μήνες πίσω θυμάμαι δεν το πίστευα ή έστω πίστευα ότι είναι κάτι απλό δίχως σημασία, κάτι που δεν αποτελεί κίνδυνο. Έχουν περάσει 12 μέρες από τοτε που νόσησα… 12 πολυ δυσκολες μερες για μένα…

Στις 24 του μήνα την Δευτερα βγήκα θετική στον COVID. Το διαισθανομουν πριν πάρω τα αποτελέσματα γιατί αυτό που ένιωθα έχοντας όλα τα συμπτώματα ήταν υπερβολικά δυσάρεστο και καθόλου φυσιολογικό και αναμφισβήτητα επικίνδυνο. Είναι ευλογία να νιώθεις, να αισθάνεσαι υγειής… να αναπνέεις δίχως δυσκολία. Να γελάς, να χαίρεσαι τη ζωή. Θλίβομαι για όλους τους συνανθρώπους μου που ταλαιπωρούνται από τον ιό, είτε πιο βαριά, είτε πιο ήπια. Θλίβομαι για τους συνανθρώπους μου που μετά από τόσους θανάτους δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα, δεν προσέχουν, δεν προστατεύουν και δείχνουν τόσο προκλητικά την ανευθυνότητα και την αδιαφορία τους. Ας σεβαστούμε το δωρο της ζωή λίγο παραπάνω για το καλο όλων. Σας ευχαριστω όλους για το ενδιαφέρον, την αγάπη σας και τα μηνύματα συμπαράστασης».