Παρονυχίδα μπροστά στο γενικό φαινόμενο της αυθαιρεσίας και της άρνησης ελέγχου πιστοποιητικών εμβολιασμού στα περισσότερα μαγαζιά της χώρας αποτελεί η περίπτωση της τραμπούκικης επίθεσης εναντίον του καθηγητή Θεόδωρου Βασιλακόπουλου σε ταβέρνα της Καλαμπάκας, κάτω από τα Μετέωρα.

Ο γνωστός και έγκριτος καθηγητής πήγε το βράδυ του Σαββάτου να φάει με συναδέλφους του στην ταβέρνα της Καλαμπάκας και δέχθηκε την επίθεση επειδή ρώτησαν μαζί με τον συνάδελφό του Στέλιο Λουκίδη αν  γίνονται έλεγχοι στα πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον κορωνοϊό.

Γράφει ο Νίκος Δημαράς

Η επίθεση συνοδεύτηκε με βρισιές και ακραίες υποτιμητικές εκφράσεις κατά των καθηγητών, όπως επιβεβαίωσε και ο κ. Λουκίδης, λέγοντας ότι όλα αυτά δεν περιγράφονται. Ο κ. Βασιλακόπουλος είπε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι τον έσπρωξαν, τον έριξαν κάτω και επίσης έσκισαν το πουκάμισο του συναδέλφου του, που προσπάθησε να τον βοηθήσει.

“Έχουμε ξεφύγει» ανέφερε ο Θ. Βασιλακόπουλος. “Σε μια δημοκρατία, όταν δεν μάς αρέσει ένας νόμος ζητάμε από την κυβέρνηση να τον αλλάξει ή ψηφίζουμε άλλη κυβέρνηση δεν μπορούμε να έχουμε α λα καρτ εφαρμογή», πρόσθεσε με αφορμή τη δήλωση του ιδιοκτήτη της ταβέρνας πως «δεν θα μου πεις εσύ τις θα κάνω στο μαγαζί μου”.

Και φυσικά δεν είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης μαγαζιού, που δεν ελέγχει πιστοποιητικά εμβολιασμών στη χώρα. Είναι σχεδόν όλη η Ελλάδα. Αυτές τις μέρες κάναμε 2.300 χιλιόμετρα Θεσσαλονίκη- Αθήνα – Κόρινθο – Ναύπλιο – Επίδαυρο – Μυκήνες – Μονεμβασιά – Γύθειο – Αρεόπολη – Γερολιμένα Μάνης και πίσω. Επειδή επικρατούσε βροχερός και βαρύς καιρός στις περισσότερες περιοχές αναγκαζόμασταν να μπούμε μέσα στα μαγαζιά. Σε μερικά μας ρωτούσαν ευγενικά αν είμαστε εμβολιασμένοι, εμείς απαντούσαμε “βεβαίως, βεβαίως” και καθόμασταν στα καλύτερα σημεία, χωρίς να μας ζητηθεί να δείξουμε χαρτιά ή κινητά.

Ούτε φυσικά στους ΣΕΑ (Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών) στις εθνικές οδούς ζητούσαν χαρτιά. Άκουσαν φαίνεται τον υπουργό Θάνο Πλεύρη και τις εξαγγελίες του για την “κατάκτηση της ελευθερίας με επιλογή του καθενός” και έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους νόμους και διατάξεις.

Και βέβαια οι καθηγητές Θ. Βασιλακόπουλος και Στ. Λουκίδης έμειναν πάλι σήμερα στις ευγενικές εκκλήσεις από τα κανάλια, λέγοντας ότι “πρέπει να τηρούνται τα μέτρα για να μη χάνουμε ανθρώπους” και τα τοιαύτα…

Ταυτόχρονα ο δήμαρχος Καλαμπάκας προσέτρεξε να πάρει κάτι τις από το κομμάτι της δημοσιότητας και ζήτησε συγγνώμη για ό,τι συνέβη στην πόλη του, θέλοντας να περιφρουρήσει την νομιμοφροσύνη της τοπικής κοινωνίας, αλλά και να υπογραμμίσει την …πολιτισμένη συμπεριφορά των ταβερνιάρηδων, διαφημίζοντας άμα και την νοστιμιά των κοψιδίων, έτι δε και του κοντοσουβλίου της περιοχής…