Οργή και αγανάκτηση από τους δημιουργούς. «Ουέ υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριτές !!!

Η «αιωνίως» «αυτοϊκανοποιούμενη» από τα «επιτεύγματά» της, κυβέρνηση των όψιμων «σωτήρων» μας, δεν αρκείται στην προπαγανδιστική διαχείριση των αποφάσεών της, από τα φιλικά της -εν πολλοίς- μέσα μαζικής ενημέρωσης. Διαπράττει και το αίσχιστο έγκλημα της εξαπάτησης του ελληνικού λαού.

Του Άγγελου κολοκοτρώνη

Αφού έκλεισε με διατάγματα μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τώρα διατείνεται ότι τις σώζει. Ουδέν αναληθέστερο, διότι το μέτρο δεν τις περιλαμβάνει όλες. Τις «σώζει», σκορπίζοντας πενηντάευρα από τηλεοράσεως, ενώ κάποιοι άλλοι, εκατοντάδες επιχειρηματίες, ουδέποτε θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους, για τον απλό λόγο ότι δεν τους δίδει η κυβέρνηση ούτε ένα ευρώ τσακιστό. Αφήνονται στο έλεος του κυβερνητικού ψεύδους και τις αχαριστίας.

Το αίσχος προσλαμβάνει τις διαστάσεις πρωτοφανούς εμπαιγμού, κυρίως όταν πρόκειται για επιχειρήσεις που επί χρόνια υπηρετούν και προάγουν τον Πολιτισμό. Πρόκειται για τα λεγόμενα «μικρά Θέατρα», όπου και ο πλέον άσχετος γνωρίζει ότι είναι σχολεία, όπου διδάσκεται η σπουδαιότερη, όπως πιστεύουν πολλοί, θεατρική Τέχνη.

Στη Θεσσαλονίκη ειδικότερα υπάρχουν πολλές τέτοιες εστίες Πολιτισμού, τις οποίες αγνοεί επιδεικτικά η σημερινή Κυβέρνηση. Και το πράττει αυτό την στιγμή που αυτές οι μικρές επιχειρήσεις, σηκώνουν με μεγάλη δυσκολία όλα τα φορολογικά βάρη, με καταβολές, στα κρατικά ταμεία, πληρώνοντας τα πάντα, αλλά δεν θεωρούνται από τους κυβερνώντες ότι έχουν το δικαίωμα ειδικής επιχορήγησης.

Σκανδαλωδώς μάλιστα, άλλα θέατρα, θεωρούμενα μεγάλα, αποζημιώνονται με σημαντικά ποσά. Η δικαιολογία είναι ότι πολλά από αυτά τα «μικρά» θέατρα, έχουν ιδρυθεί ως αστικές, μη κερδοσκοπικές εταιρίες, όπως υποχρεωτικά είχαν συνταχθεί –κατά τον νόμο- τα καταστατικά τους.

Εν τούτοις, οι εταιρίες αυτές πολλές από τις οποίες διατηρούν θεατρική σκηνή (θέατρο), από πενήντα έως 125 -ίσως και πλέον- θέσεις, εκπληρώνουν –όπως ήδη τονίστηκε- όλες τις απαιτήσεις του Δημοσίου, όπως είναι η απόδοση του Φ.Π.Α., ασφαλιστικές υποχρεώσεις, το ποσό που αφορά το επιτήδευμα κλπ. Επιπλέον δε, εννοείται ότι απασχολούν προσωπικό (Ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σκηνογράφους κλπ). Πολύ καλά!

΄Υστερα, φταίνε οι άλλοι όταν κατηγορούν την κυβέρνηση ότι έχει τα βλέμματά της μόνο στους έχοντες, γυρίζοντας επιδεικτικά την πλάτη στους αδύναμους. Αδύναμους οικονομικά. Διότι καλλιτεχνικά, το είπαμε, είναι σπουδαίες εστίες μάθησης για νέους ταλαντούχους ηθοποιούς, σκηνοθέτες και δεκάδες άλλους επαγγελματίες που εμπλέκονται στο πλαίσιο της λειτουργίας τους, όπως είναι οι σκηνογράφοι, οι μουσικοί, οι τεχνίτες και τόσοι άλλοι, στους οποίους –και πάλι όχι σε όλους- δίνει ένα φιλοδώρημα, για «ξεκάρφωμα».

Επειδή ποτέ δεν είναι αργά, καλό θα είναι οι υπεύθυνοι υπουργοί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, να επανορθώσουν ένα μέγα λάθος –και όχι το μοναδικό- πλήττοντας τον ίδιο τον Πολιτισμό, τον οποίο όχι μόνο γέννησε η Ελλάδα, αλλά συνεχίζει να τον διδάσκει σε όλο τον κόσμο.

Αν δεν το πράξει, θα καταλάβουμε ότι όλο αυτό, είναι ένας ενσυνείδητος εμπαιγμός. Μόνο που θα πρέπει να θυμούνται οι κυβερνώντες ότι «ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται»!