Τεράστιες ουρές σχηματίζονται καθημερινά στα αεροδρόμια της χώρας, κυρίως σε τουριστικά νησιά, αλλά πιο πολύ στο “Ελ. Βενιζέλος” της Αθήνας, καθώς οι εταιρείες ισχυρίζονται ότι δεν επαρκεί το προσωπικό, ενώ οι πυκνές πτήσεις δημιουργούν συνωστισμό στους διαδρόμους απο-προσγειώσεων και συνεπώς καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις και στις αφίξεις. 

 

Γράφει ο Νίκος Δημαράς

Στο “Ελ. Βενιζέλος” χθες Δευτέρα, 11 Ιουλίου, επικρατούσε το αδιαχώρητο μπροστά από τα γκισέ αεροπορικών εταιρειών για το check in και την παράδοση αποσκευών.  Λειτουργούσαν πέντε γκισέ για τιις διακεκριμένες θέσεις και άλλες πέντε για τον υπόλοιπο κόσμο. Στις διακεκριμένες δεν υπήρχαν ουρές, καθώς μάλλον στις μέρες μας δεν είναι πολλοί αυτοί που κόβουν ακριβά εισιτήρια, αλλά στα άλλα πέντε γκισέ γινόταν συνωστισμός άνευ προηγουμένου. 

Μια κοπέλα, που ταξίδευε για Θεσσαλονίκη καθόταν στην ουρά υπολογίζοντας ότι θα έφτανε σε μισή ώρα στο γκισέ του check in, ενώ η πτήση της αναχωρούσε σε 25 λεπτά. Της δώσαμε προτεραιότητα και έφυγε μέσα στο άγχος και τον ιδρώτα, ευχαριστώντας εγκαρδίως τους αναμένοντας. 

Οι εταιρείες προφανώς προσέχουν τους διακεκριμένους επιβάτες, που σε κάθε πτήση δεν είναι πάνω από 20, ενώ ο κοσμάκης ας ταλαιπωρείται.

Σε δεύτερη φάση είναι οι αναμονές στις αίθουσες αναχωρήσεων, αφού βέβαια περπατάς 15- 20λεπτά , ανάλογα με την έξοδο. Σου ανακοινώνουν από τα χαλασμένα μεγάφωνα ότι θα υπάρξει καθυστέρηση στην αναχώρηση του αεροσκάφους, λόγω καθυστέρησης στην άφιξη της προηγούμενης πτήσης. Τουτέστιν καθυστέρηση, λόγω προηγουμένης καθυστέρησης…

Τι είδε ο Κυριάκος Μητσοτάκης 

Το άκρον άωτον της ειρωνείας είναι ότι λίγο νωρίτερα είχε επισκεφθεί το αεροδρόμιο “ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ” ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητοστάκης, ο οποίος τα βρήκε όλα καλά και όλα ωραία.

Ιδού τι δήλωσε στους δημοσιογράφους, που τον ακολουθούσαν:

Όλα καλά κι όλα ωραία λοιπόν, αλλά τουλάχιστον ας πουν καμιά κουβέντα στο προσωπικό, που ελέγχει τις αποσκευές, ώστε να είναι στοιχειωδώς ευγενικό.

Με ύφος ναυάρχου, που θύμιζε την την ταινία με τον αείμνηστο Κώστα Χατζηχρήστο, σου λέει μια νεαρά ύπαρξη: “Βγάλτε και την ζώνη σας κύριε…” ” Μα δεσποινίς έχω αδυνατίσει και μπορεί να μου πέσει το παντελόνι…” “Δεν πειράζει, ας σας πέσει…”

Ευτυχώς, που δεν μου έπεσε…