“Οι εξομολογήσεις ενός Ψυχοθεραπευτή” είναι ένα βιβλίο βαθιάς αυτογνωσίας που πραγματεύεται σε βάθος το νόημα της Ψυχοθεραπείας, της Επιθυμίας και της Ζωής, με όχημα την αυτοαποκάλυψη και την βιωματική παρουσίαση πραγματικών περιστατικών από το γραφείο του ψυχοθεραπευτή.

Όπως ο ίδιος ο συγγραφέας εξηγεί «πρόκειται για ένα βιβλίο -εξομολόγηση ενός έμπειρου ψυχοθεραπευτή που χρησιμοποιεί την αυθεντικότητα και την αυτοαποκάλυψη ως βασικά εργαλεία για να συναντήσει ο αναγνώστης στις σελίδες του τον βαθύτερό του εαυτό. Πρόκειται για ένα ημερολόγιο με αποκαλυπτικά γεγονότα, μνήμες, όνειρα, κι επιγνώσεις, από τη θέση του θεραπευόμενου και του θεραπευτή. Και, όπως κάθε παρόμοια ιστορία, κρύβει στο βάθος της στιγμές γαλήνης ή πάθους, επιβεβαίωσης ή διάψευσης μεγαλείου και απόγνωσης».

Στις «εξομολογήσεις ενός Ψυχοθεραπευτή» είναι καταγεγραμμένα προσωπικά βιώματα, όνειρα, οράματα και αποκαλύψεις αλησμόνητες, στιγμές ζωντανής υπαρξιακής παρουσίας επειδή προέρχονται από έναν ψυχικό χώρο πυρηνικό, όχι εύκολα προσβάσιμο και συχνά λησμονημένο αλλά στο βάθος εναργή και αναγεννητικό. Εμπειρίες μου με θεραπευόμενους μου που κατάθεσαν την αλήθεια τους για να με βοηθήσουν να τους βοηθάω να την αξιοποιούν όλο και καλύτερα.

Το βιβλίο «Εξομολογήσεις ενός Ψυχοθεραπευτή» παρουσιάζει και αναλύει σε βάθος θέματα όπως:

  • Ο Έρωτας, η συντροφικότητα και οι οικογενειακές σχέσεις υπό το πρίσμα της αναλυτικής ψυχολογίας του βάθους
  • Η ψυχοθεραπευτική διαδικασία ως χώρος συνάντησης και συνομιλίαςμε τον πιο θεραπευτικό και αληθινό μας εαυτό
  • Γεμάτες νόημα προσωπικές στιγμές εσωτερικών αποκαλύψεων και επιγνώσειςπου προέκυψαν από αυτές τις «συναντήσεις» με το προσωπικό και συλλογικό Ασυνείδητο
  • Ψυχοθεραπευτικοί διάλογοι με αφορμή την σχέση των θεραπευόμενων με την μητέρα τους (και την αρχετυπική εικόνα της Μητέρας ως βασική μήτρα της ζωής και της επιθυμίας)
  • Γιατί ο άνθρωπος φοβάται τόσο πολύ να θεραπευτεί και να γίνει ολόκληρος;
  • Ποιο είναι το νόημα του ψυχικού και υπαρξιακού άγχους, και ποιά είναι η θεραπεία του;
  • Πως αντιμετωπίζεται ψυχοθεραπευτικά, και πως θεραπεύεται το πρώιμο ψυχικό και το υπαρξιακό τραύμα;
  • Η σημασία της εγγύτητας, της αγκαλιάς και των ορίων στην ψυχοθεραπευτική σχέση
  • Ο θεραπευτικός ρόλος της αυτοαποκάλυψης του ψυχοθεραπευτή
  • Η σχέση της πνευματικότητας, της πίστης και της ψυχοθεραπείας με το Νόημα της Ζωής: Μια ψυχαναλυτική ματιά
  • Η ιερότητα και η θεραπευτική αξία της σιωπής στην ψυχοθεραπεία
  • Η ευγνωμοσύνη του ψυχοθεραπευτή ως εγκάρδια μέθεξη στην θεραπευτική διαδικασία
  • Εμπειρικές συμβουλές και οδηγίες για τους αληθινούς αναζητητέςτης ζωντανής αλήθειας

Ποιος είναι ο Γρηγόρης Βασιλειάδης

 Ο Γρηγόρης Βασιλειάδης είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής, Διδάκτορας Ψυχολογίας (Ph.D.). Ολοκλήρωσε τις πτυχιακές του σπουδές στην Ψυχολογία (Α.Π.Θ.) μετά από προπτυχιακή υποτροφία στο τμήμα Κλινικής Ψυχολογίας και Προσωπικότητας του Πανεπιστημίου του Nijmegen της Ολλανδίας.

Αμέσως μετά, παρακολούθησε κι ολοκλήρωσε το πρόγραμμα Μεταπτυχιακής Ειδίκευσης (M.Sc.) στην Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο CITY του Λονδίνου. Oλοκλήρωσε το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που οδήγησε στην απόκτηση Διδακτορικού τίτλου στην Ψυχολογία, με θέμα διδακτορικής διατριβής: “Η επίδραση κοινωνικο-γνωστικών λειτουργιών στην υποκειμενική ερμηνεία των ηθικών διαστάσεων της ψυχοθεραπείας από επαγγελματίες Ψυχολόγους”.

Κατά την τελευταία εικοσαετία βρίσκεται σε συνεχή ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση κι εποπτεία, ενώ συμμετέχει εντατικά σε βιωματικές αυτογνωστικές διαδικασίες συστημικής, υπαρξιακής, και γνωσιακής κατεύθυνσης.

Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας και της European Family Therapy Association.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο κ Βασιλειάδης “Το όνειρο κάθε ψυχής δεν είναι η ψυχολογική επούλωση των τραυμάτων, ούτε η ναρκισσιστική ικανοποίηση της προσωπικότητας. Ο σκοπός της ζωής είναι η συμπερίληψη των πιο λογοκριμένων μας πλευρών για την οικοδόμηση ενός ενιαίου, αληθινού, και υπερπροσωπικού εαυτού. Ενός εν δυνάμει ολοκληρωμένου Εαυτού που εκούσια θα «αυτοκτονεί» μαζί με τις σκιώδεις του πλευρές, αφού πρώτα βιωματικά τις έχει συναντήσει, γνωρίσει κι ενσωματώσει. Ενός Εαυτού που, καθώς πληρώνεται από την Αγάπη, σκοπεύει να χάσει τα πάντα, ώστε να γεμίσει από τα πάντα. Που, πληρώνοντας ενσυνείδητα το απαιτούμενο κόστος, αυτοαναιρείται προκειμένου να βιώνει την πληρότητά του…”

To βιβλίο παρουσιάζεται το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 18.30 στο Café Θέα/tro (άνωθεν του Βασιλικού Θεάτρου)

Θα μιλήσουν εκτός από τον συγγραφέα ο Π. Βαρνάβας Γιάγκου (Διευθυντής Γραφείου Νεότητος Ιεράς Μονής Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης , εφημέριος Ι.Ν Λαοδηγήτριας Θεσσαλονίκης), η Κατερίνα Σιαμπάνη Ψυχοθεραπεύτρια και εκπαιδεύτρια Gestalt Μcs Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, Χαρά Βλαχοδήμου ψυχολόγος , κλινική υπνοθεραπεύτρια, συγγραφέας.

Πληροφορίες και στο info@aftognosia.gr