Ο Αστέριος Πελτέκης ηθοποιός και θεατρολόγος ορίζεται, με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού, νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ).

Σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ, που φέρει χθεσινή ημερομηνία και αριθμό φύλλου 224, η θητεία του ηθοποιού, σκηνοθέτη και θεατρολόγου θα είναι τριετής.

Ο Αστέριος Πελτέκης διαδέχεται τον Νίκο Κολοβό, η θητεία του οποίου είχε λήξει από τον περασμένο Νοέμβριο.

Η ομόφωνη πρόταση της επιτροπής που αξιολόγησε τις υποψηφιότητες και εισηγήθηκε στην υπουργό Πολιτισμού το όνομα του Αστέριου Πελτέκη αναφέρεται σε μια ολοκληρωμένη καλλιτεχνική και διοικητική πρόταση που κέρδισε την ψήφο τους και αποτελεί την εισήγηση προς την υπουργό Πολιτισμού.

Την επιτροπή αποτελούσαν οι Δημήτρης Γαρούφας δικηγόρος, ως πρόεδρος, Νικαίτη Κοντούρη σκηνοθέτρια, Παναγιώτης Μέντης θεατρικός συγγραφέας, Κωνσταντίνος Ρήγος χορογράφος-Διευθυντής του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής σκηνής και Ελισάβετ Σακελλαρίδου καθηγήτρια Θεατρικών Σπουδών στο Α.Π.Θ.

Ο Αστέριος Πελτέκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1974.

Σπούδασε στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (Κ.Θ.Β.Ε.) και στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ συμμετείχε με υποτροφία στην Ένωση Θεάτρων Ευρώπης, σε workshop, μαζί με τους Πίτερ Μπρουκ και Μπρους Μέιερς, πάνω σε έργα του Σαίξπηρ (υποκριτική-σκηνοθεσία).

Είναι θεατρολόγος και υποψήφιος υποψήφιος διδάκτορας πολιτιστικής διαχείρισης.

Τηλεοπτικά, έχει συμμετάσχει στην εκπομπή Βότανα, μυστικά και θεραπείες, καθώς και τις σειρές Δικαίωση, Ηρωίδες, Κούκλες’, Ο Πρίγκιπας της φωτιάς, Οι Συμμαθητές, Σαν Οικογένεια, Σχεδόν ποτέ, ενώ ξεχώρισε μέσω του ρόλου του στην κωμική σειρά L.A.P.D.

Επίσης, έπαιξε σε θεατρικές παραστάσεις, ενώ έλαβε μέρος σε μία κινηματογραφική ταινία και δύο τηλεταινίες.