Στην ταράτσα του υπέροχου κτιρίου της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Την τρίτη η Duende jazz ορχήστρα και μετά τανία.-

 

Γράφει ο Νίκος Βολωνάκης δημοσιογράφος

μέλος του Δ.Σ. του Μορφωτικού Ιδύματος

 

Τον τελευταίο καιρό μια ταράτσα πολυκατοικίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ,έχει μετασχηματιστεί σε πηγή πολιτισμού.

Εκεί ,στο πανέμορφο διατηρητέο της ΕΣΗΕΜΘ (Στρατ. Καλλάρη 5), γίνονται εκδηλώσεις, που σηματοδοτούν και την πολιτική εξωστρέφειας της διοίκησης του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης. «Οι δημοσιογράφοι επανέρχονται στον δημιουργικό τους ρόλο, έστω και χωρίς εφημερίδα» σχολίαζε εύστοχα γείτονας της περιοχής.
Τι περιλαμβάνει το μενού της ταράτσας; Λίγο απ όλα και ποιοτικά. Άρχισε με την παρουσίαση του ρεμπέτικου τραγουδιού από νεαρά παιδιά των μουσικών σχολείων της Καβάλας, της Πυλαίας, όπως και από φοιτητές του πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Εκδηλώσεις θαυμάσιες, όπου οι νεαροί οργανοπαίχτες και τραγουδιστές ¨ζυγισαν¨ τα εφόδια τους ενώπιον εκλεκτής πελατείας (παίχτηκε και στην τηλεόραση της ΕΡΤ3).
Ακολούθησαν οι προβολές του ciné noir, στη …σκοτεινή ταράτσα, με κορυφαίες ταινίες του είδους. Και βέβαια, οι βραδιές τζαζ με μουσικές απο την Στοκχόλμη στη Σαμοθράκη και την Παρακμή του Πέτρου Σατραζάνη.
Αυτή την Τρίτη (3 Ιουλίου) παίζει η Duende jazz ορχήστρα με ώρα έναρξης 21.00 και με φθηνή είσοδο με μπίρα και κρασί. Ακολουθούν ταινίες του Φριτς Λαγκ, της Σαουθκομπ και το τρίο του Κώστα Μαγγίρα (5 Ιουλίου).

Για τον Σεπτέμβριο, ετοιμάζεται αναδρομική
έκθεση του γνωστού σκιτσογράφου Γιώργου Ακοκκαλίδη και πολλές άλλες εκδηλώσεις που θα ανακοινωθούν προσεχώς.
Η ταράτσα είναι ανοικτή για όλους. Σας περιμένουμε. (Σε περίπτωση βροχής απλώς αλλάζουμε όροφο).